Jak edytować temat na forum Lvlup?
Jak edytować temat na forum Lvlup?
Musisz mieć tryb wiki, w tym celu zgłoś post do moderacji z prośbą o nadanie trybu wiki ;)
Zgłosiłem post i otrzymałem tryb wiki tylko gdzie to się edytuje, bo naprawdę nie rozumiem edycji postów na tym silniku. :(
potem
Nie mam opcji edycji. (SS z tematu, który chcę edytować.)
Chyba że jest ograniczenie czasowe i gdy moderator dał mi możliwość edycji (dokładnie 1h temu) to teraz już to wygasło, ale nw.
Dziwne, na pewno nadano Ci tryb wiki?
idailygaming:
gdy moderator dał mi możliwość edycji (dokładnie 1h temu) to teraz już to wygasło, ale nw.
tryb wiki nie wygasa nigdy no chyba że zostanie wyłączony ;-)
To dlaczego mi nie działa :thinking:
wiki jest ;-)
Nie mam czegoś takiego :/
no to ja już nie wiem ;-)
Zanim dostałem ten poziom 3 czy jakoś tak też raz miałem taki problem - dostałem wiki i nigdzie nie widziałem guzika. Ale dzień później dostałem ten poziom i już nie było problemu.
Tryb edycji wiki jest dostępny dla osób z poziomem zaufania 3 i wyżej. Jest to podyktowane głównie zachowaniem porządku na forum. Poziom został podwyższony po kilku nieprzyjemnych wypadkach znikania treści lub psucia rzeczy, które działały.
Niestety, póki co Discourse nie ma osobnej opcji aby dla autora wątku zrobić wyjątek, a nie chcę psuć całego forum dla jednego posta/wątku.
Dobrze, rozumiem a jak zdobyć ten 3 poziom zaufania? Tworząc posty i pomagając innym użytkownikom? :)
Dokładnie, tworzenie dobrej treści na forum, pomaganie w rozwiązywaniu problemow oraz użyteczne (pomocne) flagi spowoduje twój awans w zaufaniu.