Edycja tematu na forum

LVL UP - forum
idailygaming
idailygaming

Jak edytować temat na forum Lvlup?

DoreK
DoreK α-tester v3

Musisz mieć tryb wiki, w tym celu zgłoś post do moderacji z prośbą o nadanie trybu wiki ;)

idailygaming
idailygaming

Zgłosiłem post i otrzymałem tryb wiki tylko gdzie to się edytuje, bo naprawdę nie rozumiem edycji postów na tym silniku. :(

DoreK
DoreK α-tester v3

image|154x46 potem image|273x34

idailygaming
idailygaming

Nie mam opcji edycji. (SS z tematu, który chcę edytować.) undefined

Chyba że jest ograniczenie czasowe i gdy moderator dał mi możliwość edycji (dokładnie 1h temu) to teraz już to wygasło, ale nw.

DoreK
DoreK α-tester v3

Dziwne, na pewno nadano Ci tryb wiki?

LinGruby
LinGruby Pionier

idailygaming:

gdy moderator dał mi możliwość edycji (dokładnie 1h temu) to teraz już to wygasło, ale nw.

tryb wiki nie wygasa nigdy no chyba że zostanie wyłączony ;-)

idailygaming
idailygaming

To dlaczego mi nie działa :thinking: undefined

image|690x388

LinGruby
LinGruby Pionier

2931cf04-c97c-474a-b5af-74b28500911c|690x222

wiki jest ;-)

idailygaming
idailygaming

Nie mam czegoś takiego :/ undefined

LinGruby
LinGruby Pionier

no to ja już nie wiem ;-)

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Zanim dostałem ten poziom 3 czy jakoś tak też raz miałem taki problem - dostałem wiki i nigdzie nie widziałem guzika. Ale dzień później dostałem ten poziom i już nie było problemu.

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Tryb edycji wiki jest dostępny dla osób z poziomem zaufania 3 i wyżej. Jest to podyktowane głównie zachowaniem porządku na forum. Poziom został podwyższony po kilku nieprzyjemnych wypadkach znikania treści lub psucia rzeczy, które działały.

Niestety, póki co Discourse nie ma osobnej opcji aby dla autora wątku zrobić wyjątek, a nie chcę psuć całego forum dla jednego posta/wątku.

idailygaming
idailygaming

Dobrze, rozumiem a jak zdobyć ten 3 poziom zaufania? Tworząc posty i pomagając innym użytkownikom? :)

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro
adminek153
adminek153 Moderator forum.lvlup.pro

Dokładnie, tworzenie dobrej treści na forum, pomaganie w rozwiązywaniu problemow oraz użyteczne (pomocne) flagi spowoduje twój awans w zaufaniu.