WItam mam pewien problem z odpaleniam servera na vps debian 10 przy prubie ./minecraft start wyskakuje własnie takie coś Error! Could not start server.jar!
WItam mam pewien problem z odpaleniam servera na vps debian 10 przy prubie ./minecraft start wyskakuje własnie takie coś Error! Could not start server.jar!
Źle wpisujesz komendę, jaka jest nazwa silnika..?
server.jar
Masz zainstalowanego screena na vpsie?
tak
Jeśli masz, to wejdź w cd mc (gdzie mc to sciezka zainstalowanego serwera) wpisz komendę screen -dmS x java -Xms1024M -Xmx1024M -jar server.jar i tyle, jeśli chcesz wyjść z konsolii to CTRL+A+D a jeśli chcesz wejść to screen -r x
ale ja mam plik startowy
To wpisz ./start.sh proste. ale w cd mc (gdzie mc to sciezka zainstalowanego serwera)
ja mam inny nie sh
To ci niestety nie pomoge.
Musiałbyś podać nam kod tego pliku, którym próbujesz uruchomić serwer.
vortex69:
Error! Could not start server.jar! W tej sytuacji wyjście twojego programu nic nie podpowiada 🧐
macie dc
Podaj tutaj, nie na discordzie.
ale co mam podać dokładnie
Kod z tego pliku którym startujesz server
ok działa tylko jest problem

czyśc vpsa i instaluj od nowa zgodnie z instrukcją krok po kroku, aż do skutku
to jest instalowane z instrukcją cos z silnikiem
chmod 777 *Tu nie zadziała?
Masz nieaktualną wersję serwera (1.8), zaktualizuj JAR serwera do najnowszej wersji.
ok tylko ze jest problem ze jak wgram mape na serwer i prubuje go startować to własnie wyskakuje error could not start server.jar
Prawdopodobnie ten błąd się pojawia przez prawa dostępu, tak jak napisał @Glupikocz
Glupikocz:
chmod 777 *
Tu nie zadziała?
Wystarczy trochę zmodyfikować polecenie:
`chmod -R 777 .`
W folderze z serwerem.
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.