Far Cry 5 - płyta czy kod?

Pytania i problemy
HardMCore
HardMCore

Myślałem nad zakupem Far Cry 5, ale mam mały problem - czym różni się wersja z płyty od tej na steam? Pobieranie tej gry trochę mi zajmie z moim internetem, bo waży 40 gb a ja mam internet średnio 700kb/s (czyli pobranie zajmie mi około 16 godzin), a może wersja na płytę posiada już instalator i pliki potrzebne do rozpakowania. Jeszcze mam pytanie odnośnie cen - na stronie ubisoftu i na steamie cena wynosi 249 zł, a w polskich sklepach nawet 189 zł, dlaczego tak?

Patbox
Patbox

Z tak wolnym łączem polecam płytę. O cenie nie wiem co powiedzieć 😕

HardMCore
HardMCore

Ale czy gra na płycie wymaga pobrania czy pliki są na płycie? Bo to dla mnie też ważna kwestia, wiele gier na płytę zamiast mieć pliki gry, posiadała tylko kod do jakiejś platformy.

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Po zakupie na płycie i tak będziesz musiał prawdopodobnie aktywować klucz na jakiejś platformie typu steam, a wtedy będziesz musiał pobrać aktualizacje, których uzbierało się od wydania płytowego pewnie z kilka GB 😕

HardMCore
HardMCore

A wiecie może, czy jeśli kupię wersję pudełkową, to będzie działać na steam, czy będzie na uplay? I czy ma to jakieś większe znaczenie, czy jest na steam czy uplay (kwestie multiplayer itp.)? Nie bardzo lubię na steamie, bo muszę doładowywać konto zamiast bezpośrednio płacić za grę, przez co na koncie zostają pieniądze, które chciałbym mieć np. na koncie paypal do wydania gdzie indziej.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

//offtopic

HardMCore:

bo muszę doładowywać konto zamiast bezpośrednio płacić za grę

Na Steamie jest to dostępne ;) Wystarczy kliknąć kup grę i powinnio wyskoczyć okienko płatności ;)

HardMCore
HardMCore

Kupiłem wersję pudełkową, w środku było 5 płyt wszystkie z zawartością gry, nie musiałem nic pobierać. W środku był również kod do uplay

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.