Cześć, chce wam przedstawić mój projekt bota na serwery TS3.
Głównym powodem istnienia Aplikacji jest to że nie jest to zwykły bot w popularnym języku w którym jest 99,9% botów na rynku
Zacznijmy może od początku o historii a potem przejdziemy do szczegółów.
Początek aplikacji
Majsterkować zacząłem już sporo czasu temu bot już ma rok, jednak praca przy nim na początku to była spora przygoda każdą funkcję aktualnych botów na rynku trzeba było napisać w kompletnie innym języku od podstaw żeby miało to sens i było wydajne. Pod koniec roku 2017 po miesiącu pisania upubliczniłem darmową wersję Alpha na znanym słabym forum o czitach oraz tutaj, odzew był lepszy niż się spodziewałem lecz później z powodów zdrowotnych zrezygnowałem z aktualizacji i projekt robiłem hobbystycznie u siebie. Przyszedł czas gdy wróciłem i jestem gotowy na lepsze wydanie bota.
Informacje o aplikacji
Jest to bot napisany od zera w Javie. Na tę chwilę posiada sporo podstawowych funkcjonalności które zostały wstępnie przeze mnie przetestowane oraz działają.
Nie ma takiego czegoś jak dwadzieścia instancji, fbot podczas jednego połączenia z serwerem potrafi wykonać każdą funkcję jeśli zajdzie potrzeba, praktycznie od razu, co jest sporą przewagą nad innymi botami.
Bota bez problemu uruchomisz na swoim domowym komputerze lub VPS bez instalacji dziesięciu innych programów, dodatków. Wystarczy Ci tylko Java (8), serwer MySQL oraz trochę chęci do skonfigurowania ustawnień.
Aktualne funkcje bota:
Centrum pomocy:
- Nadawanie rang (można ustawić wymagany czas na serwerze) kobieta oraz mężczyzna.
- Informowanie administracji o pobycie użytkownika na kanale przeznaczonym do pomocy.
- Nadanie kanału prywatnego (również z wymaganym czasem do skonfigurowania)
Dodatki:
- Teleporter klanowy
- Wysyłanie wiadomości prywatnej po dołączeniu na serwer
- Automatyczne sprawdzanie nowej wersji bota
- Automatyczne rejestrowanie użytkownika po ustalonym czasie w konfiguracji
Bezpieczeństwo
- Blokada nadawania uprawnień na klienta
- Ochrona grup administracyjnych (i nie tylko)
- Wyrzucanie użytkowników z nieprawidłowym pseudonimem
Fun:
- Poziomy użytkowników (do skonfigurowania)
Kanały informacyjne:
- Aktualizacja nazwy serwera z dowolnym tekstem i placeholderem typu %online, %percent
- Status administracji
- Aktualizacja statusu administratora na jego kanale
- Lista najnowszych uzytkownikow
- Lista zbanowanych klientów z informacjami
- Aktualna godzina
- Procent utraconych pakietów
- Online dostępnych osób na serwerze
- Średni ping na podstawie użytkowników
- Liczba zarejestrowanych użytkowników
- Liczba kanałów na serwerze
- Liczba unikalnych użytkowników
- Uzytkownicy z innych krajów
- Rekord online z datą w opisie
- Aktualizacja kanałów gildyjnych ze szczegółami w opisie.
Kanały prywatne:
- Sprawdzanie daty kanału
- Automatyczne nadawanie kanału
- Automatyczne podbijanie aktywności kanału jeśli użytkownik wejdzie na serwer
- Zmienianie nazwy kanału - Kanał zostanie niedługo zwolniony gdy użytkownika nie będzie przez 4 dni
- Usuwanie kanału po siedmiu dniach
- Informowanie użytkownika że jego kanał został usunięty po powrocie
Kanały TOP:
- TOP X Połączeń z serwerem
- TOP X Spędzonego czasu na serwerze
- TOP X Najdłuższych połączeń z serwerze
Unofficial (ver 2.3)
- Statystyki w opisie prywatnego kanału (właściciela) z kim najwięcej rozmawiał na ts
Dodatkowe informacje
Wszystkie funkcje to nie jest to na czym zamierzam skończyć w planach mam bardzo dużo nowych UNIKALNYCH funkcji których nigdzie nie spotkaliście.
Zaznaczam z góry że bot był testowany i poprawnie skonfigurowany powinien działać bez problemów.
Wymagania:
- Java 8
- Platforma: Dowolna
- Baza MySQL
Download:
firebot.zip (4,4 MB) ( Nie zapomnij dać serduszka za pracę! ) https://dl.lvlup.pro/luxdev/projects/firebot.rar