Filtr UDP - Nie pokazuje serwera - HurtWorld

Zombie
vps, kvm, zabezpieczenia
SeZeVx
SeZeVx

Witam. Na serwerze KVM 4GB mam zainstalowany serwer HurtWorld. Mam ustawione w filtrach w panelu v3. porty 12871 i 12871 (Taki port serwera) Da sie wbić ale nie wyświetla się na liście serwerów.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

SeZeVx:

12871 i 12871

Przecież to takie same? :thinking: Chyba, że TCP i UDP no to już coś innego.

Co do listy serwerów -> jeżeli nie są to standardowe porty to serwer nie powinien się wyświetlać. Jeżeli są to standardowe porty to powinno się wyświetlać.

Zazwyczaj po zmianach w filtrowaniu UDP trzeba chwilę poczekać, sprawdź jeszcze raz ;)

SeZeVx
SeZeVx

Jakie porty mam ustawić w filtrowaniu? serwer ma port 12871

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

No to ustaw 12871 w filtrowaniu i tyle :P

SeZeVx
SeZeVx

image|690x388 Mam ustawione tak. Ale na serwer da się wbić tylko przez IP. Nie wyskakuje na liście serwerów.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

a port query?

Infinity
Infinity

Ochrona OVH GAME nie posiada wyspecjalizowanego wariantu dla gry HurtWorld. Więc może to być tego właśnie wina.

SeZeVx
SeZeVx

Aidis port query też trzeba zapisać? tak jak port?

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Nie to nie przez to sam z tego korzystam i działa.

psycho
psycho

Zacznijmy od tego czy jest to serwer STEAM, czy NonSteam, a także czy jest to serwer postawiony na WINE, czy zwykłe pliki linuxowe (np. skrypt LGSM)

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Jedyne co to jeżeli serwer jest non-steam to wtedy się nie pojawia nie jest to wina lgsm czy wine.

psycho
psycho

Dlatego chciałem się dowiedzieć jaką wersję serwera posiadasz. Bo jeśli jest NonSteam to analogicznie jak wyżej zauważyłeś serwer się nie wyświetli. A korzystanie z wine czy bez niego też pozwala naprowadzić czy ktoś jedzie NonSteam, ale nie chce się przyznać.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Ja posiadam steam ale watek nie jest mój ;)

psycho
psycho

Ty skoro to wiesz nie zakładałbyś wątku na ten temat, ale tutaj też jest moja niedopatrzenie bo nie zauważyłem, ale dalej chodzi mi o autora tematu, który pewnie szybko nie odpowie. Wybacz mój błąd.

SeZeVx
SeZeVx

Dobra rozwiązane. Dzięki wszystkim za pomoc :)

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Dobrze by było jakbyś powiedział nam, co zrobiłeś żeby zaczęło to działać. Może ktoś jeszcze skorzysta z Twojego rozwiązania :)

psycho
psycho

Ja myślę, że właśnie wina jest NonSteam'a, ale jak się mylę to przepraszam za oskarżenie.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Nie była to wina non-steam tak jak mówiłem w zakresie nie umiescisz query porta.