Siemanko!
Chciałem się z Wami podzielić moim projektem, nad którym pracuję od około 3 miesięczny. Projekt "Games Arena" połączenie "platformy gamingowej" z siecią serwerów. Projekt mój zakłada stworzenia miejsca do gry zarówno na serwerach stworzonych jako sieć serwerów modowanych na różne sposoby z miejscem do rozgrywania np. różnorakich turniejów. W późniejszym okresie myślałem także nad wprowadzeniem możliwości grania szybkich meczy poza turniejami.
Aktualny adres strony, gdzie wkrótce pojawi się BETA serwisu: https://gamesarena.pro
Na aktualny moment nie mogę pokazać zbyt wiele niż trochę mierny projekt stylu jaki ma obrać projekt.

W aktualnej wersji projektu jest już zawarte:
- Podstawy szablonowania i ich ładowania
- Mocno strukturalna wersja logowanie/rejestracji
W aktualnym projekcie ma się zawierać:
- Oczywiście logowanie/rejestracja z możliwością przywrócenia hasła i aktywacją e-mail
- Opcjonalna dwustopniowa weryfikacja
- Zalążek systemu turniejowego pozwalający tworzyć turnieje w trybie pół-automatycznym
- Trochę funkcji społecznościowych takich jak znajomi, drużyny
- Rankingi zbudowane na zasadzie statystyk z serwerów społecznościowych jak i gier turniejowych
- Opcja "Wsparcia", która ma za zadanie pomóc mi oraz innym osobom związanym z projektem rozwiązywać problemy.
- System punktów karnych dla użytkowników oraz drużyn nadawanych przez moderatorów/administratorów za zachowania łamiące regulamin lub ogólne zasady życia w społeczeństwie
- Integracja z TeamSpeak3, Steam, League of Legends
- Integracja z YouTube, Twitch oraz połączenie tego z serwerem TS3
Chciałbym się dowiedzieć co o tym myślicie, być może macie jakieś propozycje lub inne formy "urozmaicenia". Inaczej czekam, aż wyleje się wiadro hejtu 😄 A na koniec dzięki za przeczytanie moich wypocin i życzę miłego dnia/wieczoru/nocy i kiedyś tam kiedy to czytacie 😄
Changelog:
- [15.02.2019] Utworzenie postu projektu.
- [15.02.2019] Aktualizacja planowanej zawartości projektu.
- [17.02.2019] Aktualizacja planowanej zawartości projektu.
- [22.02.2019] Aktualizacja postępów projektu.