aggankx:
Ja tam od tych całych poradników bardziej wolałbym wprowadzenie nowej wersji AimPanelu. Z instalacją Pterodactyla z tych wspaniałych poradników dostępnych na forum męczyłem się 6 godzin :slight_smile:
Nie zaprzeczam, instalacja pterodactyla jest bardzo złożona.
Sądzę jednak że to zły przykład.
Zawsze warto mieć więcej opcji do wyboru, nie każdy będzie chciał korzystać z panelu lub będzie chciał bardziej wnikać jak to działa by się więcej nauczyć. Zawsze jestem za tym żeby dodawać możliwe opcje gdzie jest to możliwe a nie je odbierać.
Niezależnie od serwerów gier, zostaje wiele innych tematów do poruszenia.
Poradniki też tracą ważność, często trzeba przygotować nowy lub mocno zaktualizować już istniejący.
Nie da się tego zrobić w jedną osobę aby miało to wystarczającą jakość którą chciałbym osiągnąć.
Aimpanel v2 ciągle powstaje od września 2018, mamy ładne postępy, do końca tego roku powinny pojawić się pierwsze publicznie szczegóły jak to będzie wyglądać i jakich funkcji można oczekiwać gdy tylko dokończymy fazę prototypu, ale to już temat na inny wątek i nie będę offtopować.
aggankx:
Zresztą, może zamiast czegoś takiego to po prostu wprowadzić jakiś system punktowania w którym punkty byłyby nie tylko za poradniki ale też za odpowiedź np. w tematach stworzonych przez klientów lvl’up i dotyczących zagadnień technicznych? W tym widziałbym więcej sensu 😉
Póki co nie widzę sposobu aby to rozsądnie zautomatyzować.
aggankx:
Mnie np. poradniki nie interesują gdyż najczęściej nie rozwiązują moich problemów albo tworzą ich znacznie więcej, więc jeżeli taki system działałby, to nikt nie dostałby za swój poradnik ode mnie złamanego punkta.
Jeśli nie potrzebujesz poradników to też nie wskażesz jaki jest Ci potrzebny.
Wydaje się to być naturalną koleją rzeczy, ta funkcja po prostu nie wydaje się być dla Ciebie :slight_smile: