Google Nietypowa Aktywność

Pytania i problemy
AlfaKret
AlfaKret

,,Zauważyliśmy nietypową aktywność na Twoim koncie Google. Aby mieć pewność, że Twoje konto jest bezpieczne, wylogowaliśmy Cię z niego. Teraz musisz potwierdzić swoją tożsamość. Dowiedz się więcej"

Ta informacja ciągle mi się wyświetla, nie mogę w żaden sposób tego ominąć, no dobra, trudno zmienię te hasło - myślę sobię. No i zmieniłem. Po wylogowaniu nadal to samo. ,,Zauważyliśmy nietypową aktywność..." I znowu musiałem zmienić hasło, no i super, zrobiłem to już 5 razy a google dalej wariuje. Da się to jakoś naprawić czy coś?

riko.dev
riko.dev Moderator Freebies

Sprawdź, czy w zakładce bezpieczeństwo > ostatnia aktywność związana z bezpieczeństwem nie znajduje się jakieś podejrzane logowanie.

image|690x278

Sprawdź również, czy nie masz dodanych aplikacji "firm trzecich" na tej samej stronie. image|690x413

AlfaKret
AlfaKret

dad|690x114

Z mojego kompa jak cos

AlfaKret
AlfaKret

O udało się! (Chyba)

Należy wejść w tą wykrytą nietypową aktywność zaznaczoną na czerwono i tam zmienić hasło. Od tego momentu google nie prosi mnie o to po wylogowaniu. Uważam, że jest to błąd ze strony google o ciągłe proszenie o zmiany hasła skoro trzeba je zmienic w tamtym miejscu prawdopodobnie. Dodatkowo zabezpieczyłem weryfikacją dwuetapową.

Dzięki za pomoc riko.dev 😃

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.