Gracze skarżą się na małą ilość zwierząt na świecie

Pytania i problemy
minecraft, zarządzanie
kjakkonrad
kjakkonrad

Tak jak w temacie, pomoże ktoś? Mam defaultowe ustawienia spawnu, jedynie co potworki mam zmniejszone chyba z tego co pamiętam.

Patbox
Patbox

Włącz per-player-mob-spawns w paper.yml. Potem możesz zmienić wartości w bukkit.yml na mniejsze, bo one będą przedstawiać ilość mobów na pojedynczego gracza. Prawdopodobnie ktoś ma farmę, która limituje ilość mobów.

kjakkonrad
kjakkonrad

A pomożesz skonfigurować wartości dla serwera? @Patbox Sorka ale zapomniałem napisać jestem na czystym spigotcie

Patbox
Patbox

Jak jesteś na czystym spigocie, to jedynie możesz dać wartości w bukkit.yml na wyższe. Ale i tak najlepiej będzie jakbyś użył Papera

kjakkonrad
kjakkonrad

A zasugerujesz jakieś wartości?

Axerr
Axerr

Możesz ustawić limit na 999999, wtedy każdemu będą się moby spawnowały bo prawdopodobnie serwer nie osiągnie limitu mobów.

Ale po co serwer katować?

Nie łatwiej wgrać Papera zamiast Spigota i ustawić wartość, którą wyżej podał @Patbox na true?

kjakkonrad
kjakkonrad

Obecnie muszę się wystrzelać z updatem. Gdzie znajde ten limit? Zwieksze go odrobine.

Axerr
Axerr

kjakkonrad:

Gdzie znajde ten limit? bukkit.yml, sekcja spawn-limits

kjakkonrad:

Zwieksze go odrobine. odrobinę...

kjakkonrad
kjakkonrad

Dzięki kolego za pomoc!

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.