Wyjaśnienie.
Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi, serwer leci od 16 i przetrwał kilka ataków nawet bez spadku tps. Okazało się że typ jest tak nieudolny że zablokował go darmowy plugin ze spigota edit. teraz grozi ddosami, ale już kiedyś próbował i skończyło się na tym że nawet ping nie skoczył a jego wyrzuciło za pakiety tak więc pierwszy raz od 2 tygodni zasnę spokojnie
Witam, temat może nie stricte techniczny, chociaż może...
Od stycznia z kilkoma znajomymi działamy sobie nad skromnym skyblockiem na 1.15. Serwer miał się dość dobrze, pomimo słabej reklamy ludzie jednak nas odwiedzali i na początku 3 edycji cieszyliśmy się 30 stałymi graczami i ponad 200 kontami na naszym discordzie. Niestety raz za razem serwer ktoś "wywalał" a to z tego powodu że nie znam się na zabezpieczeniach. Znalazła się osoba która pomogła załatać dziury i sprzedała nam swoje zabezpieczenia serwera przed zniszczeniem go. Niestety nasz przyjaciel został wyciszony na serwerze na 20 minut za wyzywanie, a że nie zgadzał się z karą i uznał ze został potraktowany niesprawiedliwie postanowił że sam wymierzy sprawiedliwość i zaczęły się groźby rozwalenia nam serwera przez niego samego... O ile wszystkich innych ignorowałem tak on sam te zabezpieczenia stworzył i doskonale wie jak je obejść więc tego zignorować nie mogę.
Przechodząc do pytania, da się z tym cokolwiek zrobić? W jakikolwiek sposób go powstrzymać? Ja niestety nie znam się na programowaniu czy zabezpieczeniach, jestem amatorem i sam sobie nie poradzę, a żal mi tych ludzi którzy to miejsce pokochali. Czy jedyne wyjście to zamknięcie go na dobre?
edit na dziś. Dostałem coś takiego