Nazwa projektu:
HCFPL
Cel:
Połączenie dwóch odmiennych stylów rozgrywki na serwerach typu frakcje - stylu amerykańskiego i easyhc
Co udało nam się zrobić:
Prowadziłem kilka serwerów, które poprzez nudny styl rozgrywki nie przynosiły żadnych korzyści. Wpadłem na pomysł stworzenia czegoś całkowicie nowego - polskie wydanie amerykańskich "hardcorefactions"
Plany:
Budowa od podstaw nowego oblicza rozgrywki, połączenie easyhc z amerykańskimi "frakcjami" - W tym punkcie wymienię z osobna co będzie zapożyczone od zagranicznych serwerów, co zostanie z polskiego easyhc, a co mam zamiar autorsko wprowadzić do rozgrywki:
-
Zagranica: Rozgrywka opierająca się na kopaniu rud, zdobywaniu exp'a ze spawnerów oraz 4 rodzajach mikstur - Instant Heal 2, Fire Resist, Speed 2 oraz Regeneration. Poisony i reszta pot będzie tutaj zbędna. Frakcje, czyli "gildie", których teren musisz wyznaczać sam poprzez "claimy". Zajmujesz teren w zamian za "power" całej gildi (ratio wszystkich członków frakcji)
-
EasyHC: Powiększona częstotliwość generowania się rud na mapie, (będą one generowane częściej, ale za to w mniejszych złożach) Możliwość przenoszenia spawnerów poprzez specjalny kilof, możliwy do nabycia u villagera, w zamian za szmaragdy.
-
Moje autorskie plany: Całkowite wyłączenie TNT, wbijanie się do wrogich frakcji poprzez jajka creeperów (koszt nabycia jajka będzie oczywiście niesamowicie zbalansowany), rodzaje zbroji, które po założeniu nadawałyby specjalne efekty na gracza.
Osoby/organizacje biorące udział (linki)
Nie mamy jeszcze stałej ekipy, to ja samodzielnie konfiguruję serwer oraz piszę skrypty. W przyszłości (jeżeli projekt przejdzie dalej i otrzymamy sponsorowane maszyny) rozpoczniemy rekrutację budowniczych.
Osoby/organizacje które może wezmą udział (linki):
Nie nawiązalismy jeszcze współpracy z żadną osobą publiczną.
Usługi z lvlup.pro których potrzebuję aby zrealizować swój cel wraz z parametrami (GB RAM, sloty itp)
By zapewnić graczom stabilną rozgrywkę bez lagów bedziemy potrzebować maszyny min. 8 GB ram, przy 400 slotach.
Co mogę zaoferować w zamian
Reklama hostingu LVLUP.Pro w postaci znaku wodnego na naszym facebookowym banerze, wzmianka w MOTD serwera "Działamy dzięki LVLUP.Pro", link do hostingu w każdym z filmów z serwera HCFPL, watermark w ikonie serwera.
Dlaczego ten projekt jest unikalny? Opisz
HCFPL jest innowacyjnym rozwiązaniem dla odbudowy reputacji polskiego community minecrafta. Jest połączeniem dwóch odmiennych stylów gry, czyms czego jeszcze nigdy nie było! (mogę zagwarantować niepowtarzalność) Będzie to miejsce przyjazne dla każdego gracza, gdzie przyjdziemy odstresować się po szkole, czy nawet pracy. Bez trapów, beczek, oszustów i tym podobnych dla teraźniejszej rozgrywki na polskich serwerach easyhc (dopilnuje aby każde takie zachowania były banowane, przez co gracze odzwyczają się od takiego stylu gry) Mam nadzieje że moja prośba będzie rozpatrzona :) Pozdrawiam ~arizonaTwentyOne