Czy po zakupie hostingu www dostaje domene za darmo?
Czy po zakupie hostingu www dostaje domene za darmo?
Dostajesz darmową subdomenę (domena.hostmc.pl). Domenę .pl możesz zakupić na lvlup lub ovh.pl.
Gdzie można kupić domenę .pl na lvlup? Patrzę na ofertę, ale nie widzę.
A macie może pomysł gdzie mogę zdobyć darmową domene na rok lub dłużej. Mam na myśli końcówki .tk lub .ga
A jeśli po roku jej nie opłace to ona wygasa i zoataje usunięta? I czy cała korespondencja przychodzi na maila czy w formie papierowej?
Wątpię w formę papierową, a co do pierwszego pytania to nie mam pojęcia, nigdy nie korzystałem z takich rzeczy.
Najbardziej zależy mi na tym aby korespondencja była wysyłana na mail, bo te papiery to wiecznie gdzieś się gubią. A co do pierwszego pytania to czekam na odpowiedź. Może ktoś już korzystał z usług tego typu
Tu chyba jest napisane, że można usunąć darmową domene: https://my.freenom.com/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=1 Ale nie jestem pewien
no przed okresem wygaśnięcia, możesz ją anulować z panelu, albo zostanie naliczona opłata za kolejny okres wynajęcia :slight_smile:
Ale jeśli nie zapłace to zostanie ona usunięta?
sądzę, że zostanie naliczona opłata i będziesz musiał ją uiścić, możesz napisać do supportu i dowiedzieć się dokładnie ;)
To w sumie bardziej opłaca się ją anulować i nie płacić. (A support to tylko po angielsku?)
support tylko po angielsku
Ok dzięki za pomoc
Tylko z cenami krucho. Chyba że wybiore domene za 0zl. Np. Mcraft.pl
Uważałbym na tego typu oferty. To może być scam, jeżeli pojawi się jakaś popularność to np mogą zawinąć domenę i zrobić na niej coś swojego, radziłbym uważać na takich odsprzedawców.
Masz tu na myśli dot.tk?
Nie, raczej to co wrzucił @raxelovsky
Akurat gametris to dobry hosting domen i innych usług więc nie wiem czemu jego komentarz został usunięty
No ja mam złe wspomnienia z tą firmą
To, że ktoś ma złe wspomnienia z firma hostingową to nie znaczy, że trzeba usuwać jego komentarz lul
Nie ja go usunąłem. I jeśli to możliwe to proszę o cofnięcie tej operacji @bopke
Komentarz został zgłoszony ze względu na potencjalną reklamę.
Informacja od moderatora:
yhm, czyli jak ktoś daje link do ovh albo do nazwa.pl to też jest to reklama i trzeba to usunąć ? :thinking:
Nadinterpretacja, post tamtego użytkownika wygląda po prostu jak najzwyklejsza reklama, nie wnosi nic dodatkowego do tematu. Kieruje cię tylko na stronę jakiejś oferty.
Nie znam tego hostingu, ale do ofert dla konkretnych domen za darmo należy podchodzić z ogromną rezerwą, bardzo łatwo jest w takiej sytuacji kogoś oszukać, dlatego napisałem to co napisałem ;) Post został zgłoszony i któryś moderator potwierdził zgłoszenie, dlatego jest wycofany
nic nie reklamuje, po prostu z własnego doświadczenia polecam :slight_smile:
Zgadzam się z tobą. Jak dla mnie to post wnosił do tematu to co powinień wnosić. Dlatego jeszcze raz apeluje o cofnięcie tej decyzji

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.