Hosting WWW (Domena)

Zombie
www, domena
SP24
SP24

Czy po zakupie hostingu www dostaje domene za darmo?

Nikox
Nikox

Dostajesz darmową subdomenę (domena.hostmc.pl). Domenę .pl możesz zakupić na lvlup lub ovh.pl.

Lempik
Lempik

Gdzie można kupić domenę .pl na lvlup? Patrzę na ofertę, ale nie widzę.

Nikox
Nikox

Można kupić przez ticket, cennik masz tutaj https://lvlup.rok.ovh/t/domena/39

SP24
SP24

A macie może pomysł gdzie mogę zdobyć darmową domene na rok lub dłużej. Mam na myśli końcówki .tk lub .ga

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro
SP24
SP24

A jeśli po roku jej nie opłace to ona wygasa i zoataje usunięta? I czy cała korespondencja przychodzi na maila czy w formie papierowej?

bopke

Wątpię w formę papierową, a co do pierwszego pytania to nie mam pojęcia, nigdy nie korzystałem z takich rzeczy.

SP24
SP24

Najbardziej zależy mi na tym aby korespondencja była wysyłana na mail, bo te papiery to wiecznie gdzieś się gubią. A co do pierwszego pytania to czekam na odpowiedź. Może ktoś już korzystał z usług tego typu

SP24
SP24

Tu chyba jest napisane, że można usunąć darmową domene: https://my.freenom.com/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=1 Ale nie jestem pewien

raxelovsky
raxelovsky

no przed okresem wygaśnięcia, możesz ją anulować z panelu, albo zostanie naliczona opłata za kolejny okres wynajęcia :slight_smile:

SP24
SP24

Ale jeśli nie zapłace to zostanie ona usunięta?

raxelovsky
raxelovsky

sądzę, że zostanie naliczona opłata i będziesz musiał ją uiścić, możesz napisać do supportu i dowiedzieć się dokładnie ;)

SP24
SP24

To w sumie bardziej opłaca się ją anulować i nie płacić. (A support to tylko po angielsku?)

raxelovsky
raxelovsky

support tylko po angielsku

SP24
SP24

Ok dzięki za pomoc

SP24
SP24

Tylko z cenami krucho. Chyba że wybiore domene za 0zl. Np. Mcraft.pl

bopke

Uważałbym na tego typu oferty. To może być scam, jeżeli pojawi się jakaś popularność to np mogą zawinąć domenę i zrobić na niej coś swojego, radziłbym uważać na takich odsprzedawców.

SP24
SP24

Masz tu na myśli dot.tk?

bopke

Nie, raczej to co wrzucił @raxelovsky

Kaczuc
Kaczuc

Akurat gametris to dobry hosting domen i innych usług więc nie wiem czemu jego komentarz został usunięty

SP24
SP24

No ja mam złe wspomnienia z tą firmą

Kaczuc
Kaczuc

To, że ktoś ma złe wspomnienia z firma hostingową to nie znaczy, że trzeba usuwać jego komentarz lul

SP24
SP24

Nie ja go usunąłem. I jeśli to możliwe to proszę o cofnięcie tej operacji @bopke

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Komentarz został zgłoszony ze względu na potencjalną reklamę.

Informacja od moderatora:

obrazekundefined

Kaczuc
Kaczuc

yhm, czyli jak ktoś daje link do ovh albo do nazwa.pl to też jest to reklama i trzeba to usunąć ? :thinking:

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Nadinterpretacja, post tamtego użytkownika wygląda po prostu jak najzwyklejsza reklama, nie wnosi nic dodatkowego do tematu. Kieruje cię tylko na stronę jakiejś oferty.

bopke

Nie znam tego hostingu, ale do ofert dla konkretnych domen za darmo należy podchodzić z ogromną rezerwą, bardzo łatwo jest w takiej sytuacji kogoś oszukać, dlatego napisałem to co napisałem ;) Post został zgłoszony i któryś moderator potwierdził zgłoszenie, dlatego jest wycofany

raxelovsky
raxelovsky

nic nie reklamuje, po prostu z własnego doświadczenia polecam :slight_smile:

SP24
SP24

Zgadzam się z tobą. Jak dla mnie to post wnosił do tematu to co powinień wnosić. Dlatego jeszcze raz apeluje o cofnięcie tej decyzji

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.