Hosting WWW/VPS pod API

Zombie
vps, www
devzx
devzx

Cześć,

Mam zamiar niedługo zacząć sprzedawać skrypt PHP zaencodowany przez ioncube i mam pytanie jaki hosting www lub serwer vps wystarczyłby na obsługę REST API dla do 20 innych serwerów zakładając że 5 osób z każdego serwera będzie odwiedzać stronę? Wywołanie API jest wykonywane przy każdej wizycie na stronie.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Wszystko zależy od tego, co ten skrypt bedzie robił, ale myślę że ta KVM-ka w najniższym pakiecie sobie bez problemu poradzi.

devzx
devzx

API sprawdza jedynie czy podana licencja i domena wystepuje w bazie danych i zwraca odpowiedź w formacie json. Jestem tylko ciekaw jaki serwer na pewno uciągnie tylu odwiedzających bo nigdy nie stawiałem strony www z większą ilością osób. Dzięki za pomoc

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Jeśli tylko tyle, to w zasadzie wystarczy nawet pakiet o 4x mniejszych zasobach https://lvlup.pro/oferta/vps-kvm-pl/ Nie mam danych, ale strzelam, że taki serwer VPS uciągnie nawet kilkanaście zapytań na sekundę ;)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.