Hostowanie bota do discorda na hostingu www w pythonie

Zombie
Fabian
Fabian

Czy jest możliwosc postawienia bota do discorda (discord.py) na hostingu www (mam dostep do ssh) poradniki nie dzialaja.

nitromaxpl
nitromaxpl

Chyba tak :)

Fabian
Fabian

Wow, to juz wiedzialem ale bardziej chodzilo mi o sposob jak to zrobic.

nitromaxpl
nitromaxpl

Piszesz skrypt i potem go wgrywasz na ftp i potem odpowiednimi komendami odpalasz bota. Pozdrawiam Nitromaxpl.

Fabian
Fabian

Mam zrobiony skrypt. Lecz chodzi mi w jaki sposob mam wgrac discord.py pozdrawiam f4bian.pl

nitromaxpl
nitromaxpl

Za pomocą programu do wgrywania plików na ftp np winscp filezilla itp. Albo Przez w2.lvlup.pro:2222 i tam masz u góry zakładke pliki i tam wybierasz katalog i wgrywasz.

Fabian
Fabian

Wgrywalem to przez githuba (discord.py) lecz nadal nie wiem jak mam to zainstalowac pozdrawiam cieplutko

nitromaxpl
nitromaxpl

Na githubie jest tam poradnik co i jak. Poszukaj dobrze. Pozdrawiam Nitromaxpl

Fabian
Fabian

Tak lecz nie wiem jak to zainstalowac na HOSTINGU WWW a nie na vpsie

nitromaxpl
nitromaxpl

Przez ssh wpisujesz to co na vps i tyle.

Fabian
Fabian

Jakby bylo by to takie proste to bym nie pisal watku na forum ;)

Fabian
Fabian

super pomogles :). Po wpisaniu tak jak na githubie to nie dziala

anon40709621
anon40709621

Tak, można, już Ci SystemZ odpowiedział dzisiaj na discordzie.

Jeśli chodzi o samą instalację discord.py czyli biblioteki potrzebnej do uruchomienia bota w pythonie. Tu masz ładnie wszystko opisane https://discordpy.readthedocs.io/en/rewrite/intro.html (To Ci Kacper na discordzie podał)

Raczej wątpię, aby to było bardzo trudne, wystarczy wpisać kilka komend ;)

Fabian
Fabian

Albo jestem ulomny albo nie wiem wpisuje komendy z tego poradnika i..

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Jeżeli jeszcze raz zedytujesz wątek nie dopisując istotnych informacji (powtórzenie tego co już zostało napisane w wątku nie jest istotną informacją) w celu podbicia wątku przez bota na discordzie, to wątek zostanie przeniesiony do zombie a Ty ukarany.

Fabian
Fabian

dobra mozna dac do kosza czy cos bo kolega na dedyku mi usera zrobil i elo benc

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.