Czy jest możliwosc postawienia bota do discorda (discord.py) na hostingu www (mam dostep do ssh) poradniki nie dzialaja.
Czy jest możliwosc postawienia bota do discorda (discord.py) na hostingu www (mam dostep do ssh) poradniki nie dzialaja.
Chyba tak :)
Wow, to juz wiedzialem ale bardziej chodzilo mi o sposob jak to zrobic.
Piszesz skrypt i potem go wgrywasz na ftp i potem odpowiednimi komendami odpalasz bota. Pozdrawiam Nitromaxpl.
Mam zrobiony skrypt. Lecz chodzi mi w jaki sposob mam wgrac discord.py pozdrawiam f4bian.pl
Za pomocą programu do wgrywania plików na ftp np winscp filezilla itp. Albo Przez w2.lvlup.pro:2222 i tam masz u góry zakładke pliki i tam wybierasz katalog i wgrywasz.
Wgrywalem to przez githuba (discord.py) lecz nadal nie wiem jak mam to zainstalowac pozdrawiam cieplutko
Na githubie jest tam poradnik co i jak. Poszukaj dobrze. Pozdrawiam Nitromaxpl
Tak lecz nie wiem jak to zainstalowac na HOSTINGU WWW a nie na vpsie
Przez ssh wpisujesz to co na vps i tyle.
Jakby bylo by to takie proste to bym nie pisal watku na forum ;)
super pomogles :). Po wpisaniu tak jak na githubie to nie dziala 
Tak, można, już Ci SystemZ odpowiedział dzisiaj na discordzie.
Jeśli chodzi o samą instalację discord.py czyli biblioteki potrzebnej do uruchomienia bota w pythonie.
Tu masz ładnie wszystko opisane https://discordpy.readthedocs.io/en/rewrite/intro.html
(To Ci Kacper na discordzie podał)
Raczej wątpię, aby to było bardzo trudne, wystarczy wpisać kilka komend ;)
Albo jestem ulomny albo nie wiem wpisuje komendy z tego poradnika i..

Jeżeli jeszcze raz zedytujesz wątek nie dopisując istotnych informacji (powtórzenie tego co już zostało napisane w wątku nie jest istotną informacją) w celu podbicia wątku przez bota na discordzie, to wątek zostanie przeniesiony do zombie a Ty ukarany.
dobra mozna dac do kosza czy cos bo kolega na dedyku mi usera zrobil i elo benc

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.