HSCode.PL - Developer Team

Projekty użytkowników
anon85678085
anon85678085

Bez%20nazwy-3|500x500

HSCode - Developer Team

Cześć! Pozwól, że zajmę Ci chwile. Czy zastanawiałeś się kiedyś nad stworzeniem własnego bloga, forum lub sklepu internetowego? Myślę, że chociaż raz taka myśl pojawiła się w twojej głowie, ale pewnie uważasz, że jest to trudne i czasochłonne. To prawda, stworzenie własnej strony zajmuje trochę czasu i nie zawsze bywa łatwe, jednak nie musisz się martwić, my zrobimy całą pracę za Ciebie!

Kim jesteśmy?

HSCode to zespół młodych i ambitnych programistów, którzy chcą pomóc innym w realizacji planów oraz marzeń o własnej stronie lub aplikacji internetowej. Co prawda nie mamy zbyt dużej ilości projektów i zdajemy sobie z tego sprawę, jednak z czasem nasze portfolio będzie powiększało się o prace wykonane dla naszych klientów (jeśli klient wyrazi na to zgodę). Oprócz standardowych stron i aplikacji internetowych wykonujemy również projekty w języku Java.

Co oferujemy?

Posiadamy bardzo skromną, ale konkretną ofertę wykonywanych przez nas projektów. Ceny ustalane są indywidualnie z każdym klientem zależnie od jego potrzeb i wymagań. Aktualnie możemy wykonać dla Ciebie:

• Plugin na serwer Minecraft Jeśli jesteś administratorem serwera Minecraft i potrzebujesz pluginów na swój serwer, jednak nie możesz znaleźć w internecie pluginu, który spełnia twoje oczekiwania. Nie ma co się załamywać, zgłoś się do nas a my napiszemy dla Ciebie plugin zgodnie z twoimi wymaganiami.
  • Stronę WWW Jeśli chciałbyś zaistnieć w sieci, ale nie masz do tego głowy to chętnie wykonamy dla Ciebie taki projekt strony jakiego potrzebujesz, zaimplementujemy mechanizmy bezpieczeństwa, abyś nie musiał martwić się o to, że ktoś nieupoważniony uzyska dostęp do twojej bazy danych. Jesteśmy w stanie skonfigurować również systemy zarządzania treścią (CMS) takie jak Wordpress, Drupal, Joomla
  • Boty na serwer Discord Oprócz aplikacji internetowych jesteśmy w stanie napisać dla Ciebie bota na twój serwer Discord, który będzie posiadał wszystkie funkcje wybrane przez Ciebie. Dla naszych klientów dajemy do wyboru w jakim języku ma zostać napisany bot, oferujemy język JavaScript (biblioteka Discord.js) lub Java (biblioteka DiscordJDA).

Ile to kosztuje?

Tak jak pisałem wyżej. Wszystkie ceny ustalamy indywidualnie z klientem na podstawie przesłanego nam zgłoszenia. Jednak cena minimalna wynosi 50zł

Kto znajduje się w ekipie?

Aktualnie nasza ekipa składa się z 2 osób. @Hyd3r1 - CEO oraz pomysłodawca całego projektu, Backend PHP, JS oraz Frontend @SP24 - vCEO, Backend PHP, JS, Java

To właśnie te 2 osoby sprawią, że będziesz zadowolony z naszych usług.

Jak mogę się z wami skontaktować?

Posiadamy różne formy kontaktu do wyboru dla każdego. Strona WWW: HSCode GitLab: https://gitlab.com/hscode PM na forum

Jeśli jesteś zainteresowany naszą ofertą, zapraszamy do kontaktu poprzez formularz kontaktowy, który znajduje się na naszej stronie, poprzez wiadomość prywatną na forum lub poprzez adres mailowy contact@hscode.pl

Uwaga! Jeśli chcesz skrytykować projekt ze względu na brak bogatego portfolio lub twoja opinia będzie zawierała wulgaryzmy itp. to proszę, przeczytaj wątek jeszcze raz i zastanów się czy na pewno chcesz to napisać.

Kamilkime
Kamilkime Regularny

anon85678085:

Plugin na serwer Minecraft Jeśli jesteś administratorem serwera Minecraft i potrzebujesz pluginów na swój serwer, jednak nie możesz znaleźć w internecie pluginu, który spełnia twoje oczekiwania. Nie ma co się załamywać, zgłoś się do nas a my napiszemy dla Ciebie plugin zgodnie z twoimi wymaganiami.

A do tego jakieś portfolio macie?

SP24
SP24

Jeśli chodzi o pluginy to na tygodniu pojawi się kilka projektów :slight_smile:

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Nawet nie próbuje sugerować profesjonalistom użycia gotowego systemu routingów, bo autorskie lepsze, ale chyba widzę tutaj potencjalny path traversal. :woman_shrugging:

https://gitlab.com/hscode/hsphp-framework/blob/master/app/core/App.php#L21

Zaczyna się ciekawie!

anon85678085:

zaimplementujemy mechanizmy bezpieczeństwa, abyś nie musiał martwić się o to, że ktoś nieupoważniony uzyska dostęp do twojej bazy danych.

I "backdoora" do każdego projektu, razem z potężnym ałtorskim frameworkiem.

xSeKaBo
xSeKaBo

anon85678085:

|141x132 Idea samego logo ciekawa, ale z wykonaniem już gorzej (chyba że tylko u mnie jest "depixel")

anon85678085:

wykonujemy również projekty w języku Java . 119|161x78 Ehh... Na git'a nie wrzucamy tego co kompilator wypluł, ale jeżeli chodzi o sam kod to nic specjalnego 😕 anon85678085:

Stronę WWW Jeśli chciałbyś zaistnieć w sieci, ale nie masz do tego głowy to chętnie wykonamy dla Ciebie taki projekt strony jakiego potrzebujesz, zaimplementujemy mechanizmy bezpieczeństwa, abyś nie musiał martwić się o to, że ktoś nieupoważniony uzyska dostęp do twojej bazy danych. Jesteśmy w stanie skonfigurować również systemy zarządzania treścią (CMS) takie jak Wordpress , Drupal , Joomla

Super, ale mam nadzieję że nie będą też kopiowane z gotowca jak na waszej stronie 😃 (gotowiec, chodzi o pierwszą "stopkę")

Podsumowując, kumpel kiedyś mi mówił że dzieci wstawiają ogłoszenia o robieniu strony www pod serwer hurtworld'a i o dziwo wszystkie były z gotowca. Polecam :kappa:

SP24
SP24

Nieznajomy11:

I “backdoora” do każdego projektu

To akurat sobie wypraszam. Nigdy w projekcie nie zostawiłem żadnego backdoora.

Wiem, że system routingu może nie najlepszy, ale projekt nie stoi w miejscu, także niedługo zmieni się jego struktura.

xSeKaBo:

Super, ale mam nadzieję że nie będą też kopiowane z gotowca jak na waszej stronie 😃

Zasoby w sieci są po to, aby z nich korzystać. My wykorzystujemy jedynie template frontendu oczywiście jak klient nie będzie chciał templatea to wtedy układamy własny CSS na bazie frameworka CSS.

Dziękuję za opinie, wezmę pod uwagę wasze propozycje i postaram się ulepszyć kod.

xSeKaBo
xSeKaBo

SP24:

Wiem, że system routingu może nie najlepszy, ale projekt nie stoi w miejscu, także niedługo zmieni się jego struktura.

Chodzi tu bardziej o to że lepiej używać czegoś co jest popularne i dobre, niż wymyślać jakieś swoje nowe framework'i i wciskać je klientom (spokojnie, żebyś tylko nie musiał napisać 'jak klient nie będzie chciał to nie będzie', ale jeżeli klient się nie zna to powie 'okej, byle by działało'). Używanie swoich, własnoręcznie napisanych framework'ów, przez osoby mało doświadczone (wnioskuję po 'zespół młodych i ambitnych programistów') to jak zostawienie backdoor'a klientowi i czekanie aż wróci z wyplutym stacktrace'm.

SP24:

Zasoby w sieci są po to, aby z nich korzystać. My wykorzystujemy jedynie template frontendu oczywiście jak klient nie będzie chciał templatea to wtedy układamy własny CSS na bazie frameworka CSS. Tak, są po to by z nich korzystać, ale raczej kopiuj-wklej na stronę osób zajmujących się tym tematem to odrobinę śmieszne zagranie.

SP24
SP24

Dziękuję za opinie. Rozumiem, że pisanie własnych rozwiązań może nie być lepsze od istniejących, ale ten framework został napisany bardziej tak dla zabicia czasu, dla własnej satysfakcji. I nie będzie on używany w projektach dla klientów.

xSeKaBo:

mało doświadczone (wnioskuję po ‘zespół młodych i ambitnych programistów’) Może źle to napisałem. To znaczy chodziło mi o wiem, że nie jesteśmy wcale tacy starzy, ale doświadczenie mamy, robimy już w webie kilka lat także aż tak źle nie jest 😄

xSeKaBo:

kopiuj-wklej My raczej świadczymy usługi typowo pod backend, dlatego czasem front będzie wykonywany za pomocą szablonu.

xSeKaBo
xSeKaBo

138|557x176 559|351x500 327|466x500 480|598x500

SP24:

Może źle to napisałem. To znaczy chodziło mi o wiem, że nie jesteśmy wcale tacy starzy, ale doświadczenie mamy, robimy już w webie kilka lat także aż tak źle nie jest 😄 A jednak problem był ze stopką :kappa:

SP24
SP24

Nie wiem dokładnie o co chodziło w tym problemie, ale z tego co się wyczytałem to jest to raczej pomyłka w słowie. Oczywiście dziękujemy za zwrócenie uwagi.

xSeKaBo
xSeKaBo

SP24:

Nie wiem dokładnie o co chodziło w tym problemie, ale z tego co się wyczytałem to jest to raczej pomyłka w słowie. Oczywiście dziękujemy za zwrócenie uwag

Mówicie o doświadczeniu, a kolega z team'u miał problem z taką błahostką, która wyklucza mówienie o doświadczonym zajmowaniu się web'em.

TheMultii
TheMultii

IMG_20191125_092430|309x500, 100% :thinking: ale fajny formularz

SP24
SP24

xSeKaBo:

a kolega z team’u miał problem z taką błahostką,

Nie zajmujemy się zbytnio frontem. Naszą specjalnością jest backend. Co do tych wiadomości to sam się pogubiłem, więc proponuję formułować zapytania bardziej precyzyjniej.

TheMultii:

ale fajny formularz No fajny fajny 😄

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

SP24:

Nie wiem, czy rozumiesz co napisałem. Mówię o nieumyślnym zostawieniu błędu w kodzie, ze względu na stosowanie brudnych sztuczek, co w efekcie tworzy tego "backdoora". Macie w kodzie potencjalna lukę bezpieczeństwa, która może pozwolić wykonać dowolny inny plik php, a jak się postarać to i inne. Może nie da się tego zrobić wrzucając bezczelnie czyste ".../.../...", ale zależnie od konfiguracji środowiska można spokojnie próbować użyć innych metod.

SP24
SP24

Rozumiem. Dziękuję za informację, postaram się poprawić ten błąd. Dzięki za zwrócenie uwagi.

anon85678085
anon85678085

Poprawki zostaną niedługo wprowadzone. Dziękuje za informacje :slight_smile:

Pozdrawiam, @Hyd3r1

Edit: Dodano informacje nt. autora css (Argon Design System), Poprawiono logo w wersji mobilnej.

2KKgfx
2KKgfx Regularny

Tacy profesjonaliści a domena oczywiście darmowa. :kappa:

anon85678085
anon85678085

Domena jak domena lepiej mieć jak już darmowa niż takie .ovh na pokazówkę 🤷

SP24
SP24

Widzę, że temat zaczyna robić się wysypiskiem żali i lekkiego offtopicu. Proponuję wypowiadać się bardziej konstruktywnie. Pozdrawiam

liamdj23
liamdj23

anon85678085:

lepiej mieć jak już darmowa niż takie .ovh na pokazówkę Lepiej mieć .ovh niż takie darmowe na pokazówkę 😉 Szczególnie że: SP24:

doświadczenie mamy, robimy już w webie kilka lat

SP24
SP24

A powiedz mi w czym taka darmowa domena jest gorsza od np. takiej ovh? To też domena. Nie bądźmy już tacy, że patrzymy na to co ktoś posiada pryzmatem tego ile ktoś wydaje pieniędzy.

liamdj23
liamdj23

SP24:

Nie bądźmy już tacy, że patrzymy na to co ktoś posiada pryzmatem tego ile ktoś wydaje pieniędzy przecież nikt na to nie patrzy :thinking:

SP24:

A powiedz mi w czym taka darmowa domena jest gorsza od np. takiej ovh

Darmowa domena nie cechuje się zaufaniem, szczególnie wśród grupy osób do której kierujecie swoje usługi. Taką domenę może założyć każdy, dlatego są popularne wśród np. oszustów.

anon85678085
anon85678085

Rozumiemy ale my dopiero zaczynamy domena za jakiś czas będzie inna (płatna). Lecz na obecną chwilę jest darmowa :)

2KKgfx
2KKgfx Regularny

To, że zaczynacie to ma oznaczać, że korzystacie z darmowej domeny i z darmowych template'ów?. No jakoś nie przekonuje mnie to, żebym skorzystał z Waszych usług.

anon85678085
anon85678085

Zasoby w sieci są po to by z nich korzystać. Strona i tak będzie zmieniana ale to za jakiś czas. Domena jak domena i tak będzie zmieniana. Na wszystko jest potrzebny czas 😊

anon85678085
anon85678085

Bump

anon85678085
anon85678085

Witamy, Chcielibyśmy poinformować, że założyliśmy fanpage na facebooku gdzie informujemy o statusie nodeów oraz promocjach, przerwach itd.

Już ogłoszono niedługą przerwę techniczną w dostawie usług (witryn). :slight_smile: https://www.facebook.com/HSCodeTK-Developer-Team-101010441380299/

Pozdrawiamy, Zespół HSCode

anon85678085
anon85678085

Witamy ponownie, chcielibyśmy poinformować, że założyliśmy serwer discord.

Na nim możecie porozmawiać z ekipą HSCode, oraz dopytać się o oferty.

Link: https://discord.gg/H29EK3r

Pozdrawiamy, Zespół HSCode

Jakub
Jakub

anon85678085:

Stronę WWW Jeśli chciałbyś zaistnieć w sieci, ale nie masz do tego głowy to chętnie wykonamy dla Ciebie taki projekt strony jakiego potrzebujesz, zaimplementujemy mechanizmy bezpieczeństwa, abyś nie musiał martwić się o to, że ktoś nieupoważniony uzyska dostęp do twojej bazy danych. Jesteśmy w stanie skonfigurować również systemy zarządzania treścią (CMS) takie jak Wordpress , Drupal , Joomla

Pff, jakiś żart. Wysyłając wiadomość przez formularz wyrzuca logi XD IMG_20191130_224734|250x500

anon85678085
anon85678085

Każdemu może się zapomnieć dodać 1dnej linijki, nikt nie jest idealny...

Tak btw. Lepiej że logi niż błędy 😄 (głównie choć nie zawsze :) )

Zostało to naprawione.

anon85678085
anon85678085

Bump

anon85678085
anon85678085

Bump

anon85678085
anon85678085

Odświeżona strona główna,

Została przepisana z PHP na JavaScript, Zmieniono Argon na MDBootstrap.

Adres: https://hscode.tk

Kamilkime
Kamilkime Regularny

obraz|690x334, 75% Meh, nierówna wysokość

obraz|505x72, 75% 50 zł minimum? Sporo trochę moim zdaniem, szczególnie że np. małe pluginy no... Bywają raczej dość małe

obraz|690x180, 75% Meh, niesymetrycznie

obraz|690x328, 75% To moim zdaniem... Jest po prostu brzydkie. Gdybym wszedł na stronę i nie przescrollował w dół - góra by mnie nie przekonała do pozostania

A poza tym - portfolio macie... Ukryte w sumie w tych małych ikonkach. Ja znam ikonkę GitLab'a/Gitea to wiem, że to są linki do waszych prac. Ale klient-laik widzi na waszej stronie brak portfolio. Moim zdaniem lepiej żebyście mieli to jakoś podkreślone, jakąś sekcję na to zrobioną czy podstronę z widocznym linkiem - takie małe ikonki każdy przeoczy i pomyśli, że nie macie żadnego portfolio 😕

anon85678085
anon85678085

Kamilkime:

obraz

Meh, nierówna wysokość

Teksty nie są tej samej długości dlatego tak to wygląda.

Kamilkime:

obraz|378x54 50 zł minimum? Sporo trochę moim zdaniem, szczególnie że np. małe pluginy no… Bywają raczej dość małe

Jeżeli chodzi o drobne pluginy ceny nie są od 50zł. Tylko ustalamy to z klientem.

Kamilkime:

obraz

Meh, niesymetrycznie

Jest to równe, oraz w miarę estetyczne

Kamilkime:

obraz

To moim zdaniem… Jest po prostu brzydkie. Gdybym wszedł na stronę i nie przescrollował w dół - góra by mnie nie przekonała do pozostania

To zostanie zmniejszone o 50% :)

Kamilkime:

A poza tym - portfolio macie… Ukryte w sumie w tych małych ikonkach. Ja znam ikonkę GitLab’a/Gitea to wiem, że to są linki do waszych prac. Ale klient-laik widzi na waszej stronie brak portfolio. Moim zdaniem lepiej żebyście mieli to jakoś podkreślone, jakąś sekcję na to zrobioną czy podstronę z widocznym linkiem - takie małe ikonki każdy przeoczy i pomyśli, że nie macie żadnego portfolio

Portfolio na stronie będzie za jakiś czas, to pierwsza wersja nowej witryny ;)

Dziękuje za uwagi zostaną poprawione z następną aktualizacją witryny :)

Kamilkime
Kamilkime Regularny

anon85678085:

Teksty nie są tej samej długości dlatego tak to wygląda.

Ale skoro @Mespi zdołał to zrobić na https://dblista.pl/ to się da =)

anon85678085:

Jeżeli chodzi o drobne pluginy ceny nie są od 50zł. Tylko ustalamy to z klientem.

No to... Ten akapit o cenach jest mylący :woman_shrugging:

anon85678085:

Jest to równe, oraz w miarę estetyczne

Jak dla mnie zupełnie nie jest równe - nierówny odstęp na środku (między jednym nickiem, a drugim zdjęciem) , inne odstępy z boku, itd.

anon85678085:

o zostanie zmniejszone o 50%

No, nie wiem czy to coś pomoże, nadal dziwnie to będzie chyba wyglądać 😕

anon85678085
anon85678085

bump

anon85678085
anon85678085

🎉 Nowy Platinium Sponsor (Platinium Sponsor to osoba/firma która nas wsparła większą kwotą) 🎉

Z dniem 14.12.2019r. Firma VNet Technologies została oficjalnym Platinium Sponsorem projektu HSCode.

Niedługo usługi zostaną przeniesione na nowy adres hscode.pl oraz na nowy serwer zlokalizowany w Niemczech.

URL Sponsora: https://vnet.com.pl/

anon85678085
anon85678085

Strona została przeniesiona na nowy adres: https://hscode.pl, niedługo zostanie uruchomione przekierowanie z hscode.tk na hscode.pl

Pozdrawiamy ;) HSCode.PL

anon85678085
anon85678085

bump

Mikefi
Mikefi

A wiyc, witam joł was gryfne synki i dziołszki, dzisiej pokaża wam, że łużytkowniky hyd3r1 to ta sama łosoba co Synek o psełdonimje "Codeczeq". Na dole wklejom Wom link do wszyskich dowodów https://i.imgur.com/8RruBOe.png https://i.imgur.com/0y3sFll.png https://i.imgur.com/O6pWg5J.png https://i.imgur.com/SywupTa.png Jeszcze coby wszystko było zusamen zebrane do kupy wklejom Wom jego profil stim (łon je publiczny synki i dziołszki) http://steamcommunity.com/profiles/76561198859073891 I wlasnie z statusu discord zniknelo w grze kiedy na steam codeczeq wylaczyl gre :thinking:

https://i.imgur.com/7qRrfe3.png https://i.imgur.com/KKQynla.png Znowu odpalil :thinking: (cs1.6 discord wykrywa jako hl) :slight_smile:

Mikefi
Mikefi
anon85678085
anon85678085

To tak odnosząc się do SS nr. 2.

Konto dostałem gdzieś ok. 1/2 mc temu. Nie wiem co się na nim działo przed tym jak ja byłem właścicielem.

Na owe konto dopiero dziś zrobiłem pierwszą wpłatę.

I kupiłem parę giereczek.

kotyk
kotyk Regularny

offtopic Po co kupywać konto Steam z 4 levelem i mniej niż 20 grami? Jakby, nie rozumiem troche

anon85678085
anon85678085

kotyk:

Po co kupywać konto Steam z 4 levelem i mniej niż 20 grami? Jakby, nie rozumiem troche

dlatego że interesowała mnie tylko gra Counter Strike 1.6, a nie była w promocji.

Mikefi
Mikefi

Tak dostałeś od krzysztofqa xD Gorszej wymowki nie mogles wymyslic

anon85678085
anon85678085

Jakiej wymówki typie?

Mikefi
Mikefi

image|265x226 "typie" podobny styl pisowni co krzysiu :thinking:

anon85678085
anon85678085

Chwila, chwila czyli według ciebie "Typie" używać może jedna osoba na świecie?

kotyk
kotyk Regularny

Nie będę nic więcej dodawał, ale nie ma jak to dostać konto od koleżki który dostał 3 bany na tym forum i to akurat zbieg okoliczności. Nigdy się w życiu nie spotkałem z innymi niespodziankami.

Lisciuu
Lisciuu

Zamiast robić tutaj zbędny offtop, polecam poczekać na ocenę tej sytuacji administracji.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Ostrzegaliśmy!

Ze względów na shitstorm, wątek zostaje tymczasowo "uciszony".

Czekamy na rozstrzygnięcie sporu przez administrację.