Witam, to co się dzieje w tym momencie na lvlup to żart. Czy znacie jakieś dobry hosting VPS do serwera minecraft byleby cena nie była jakaś wygórowana :slight_smile:
Witam, to co się dzieje w tym momencie na lvlup to żart. Czy znacie jakieś dobry hosting VPS do serwera minecraft byleby cena nie była jakaś wygórowana :slight_smile:
może jakiś hosting z trochę lepszym anty ddosem? :kappa:
hekko.pl
h88.pl :kappa:
@ciociok Miałeś wcześniej jakieś większe doświadczenie z nazwą?
krytyYT:
Witam, to co się dzieje w tym momencie na lvlup to żart. Co niby takiego się dzieję ? :thinking:
KutiF:
Co niby takiego się dzieję ? :thinking:
Przecież wszystko jest w porządku 😂
Odsprzedam 4gb kvm fr, jeśli komuś się tak spieszy :slight_smile:
Szczerze nie wiem czy ma to sens. Realizacja zgłoszenia potrwa do 48h tylko po to by zobaczyć prośbę o podanie kodu weryfikacyjnego z maila co potrwa do kolejnych 48h. (XD)
Ma to bardzo dużo sensu. Dużo ludzi jest nieostrożnych i używa tego samego hasła i loginu w wielu miejscach, loguje się na swoje konto na komputerach współdzielonych i nie dopilnowuje żeby się potem wylogować etc. Gdyby proces przenoszenia vpsa zajmował 10 minut to możnaby się nawet nie obejrzeć a już serwera nie ma, stąd pewnie dłuższy czas odpowiedzi. Dodatkowo, kod z maila pozwala zauważyć właścicielowi konta że coś się dzieje, ma czas, aby móc sprawę odkręcić.
Wolałbym już ten kod potwierdzający wpisywać jak się loguje na konto w lvlupie.
Nie polecam, mam serwer minecraft na którym nie można praktycznie nic robić bo internet magicznie z 300mbps spada do 5mbps, a hosting ma to gleboko w *. Nawet ta sama oferta.
No to u mnie nie ma żadnego problemu, jedynie na ofercie RAM miałem problem ze stealem, ale to support przeniósł mnie na inny pakiet [w tym przypadku 2 razy droższy] i dorzucił 14 dni gratis w prezencie :D A co do serwera, może nie jest zoptymalizowany, bądź prawidłowo skonfigurowany?
//edit: ewentualnie ktoś bawi się exploitami xD
Nie. Serwer jest ogarniety w 100% procentach, stale 20 tpsow, mi nic nie chcieli pomoc i zaczeli mnie ignorowac. Przez to ze zaczely takie rzeczy sie dziac stracilem 50-100 graczy dziennie. A co do przeniesienia to jak mialem tego vps-ram to tak samo ale nie chcieli mnie przeniesc - jedynie zmienili adres ip i pisali ze to cos pomoze xD
No to u mnie od razu zaoferowano mi przeniesienie na zwykłego VPSa [nie oferte ram] i teraz serwer śmiga jak rakieta
Na waszym miejscu spróbował bym uderzyć w ofertę Turbo na lvlup.pro, z dedykowanym procesorem... zamiast kupować serwery, które już na oko wyglądają na totalne 💩.
Wlasnie zbieram pieniadze zebym mogl postawic tutaj serwer d:
Chciałbym tylko wspomnieć że oferta turbo jest kompletnie nieopłacalna i nie wiadomo jaki będzie czas oczekiwania na vpsa z niej
xDDDDDDDDDD Turbo overpriced. Zupełnie się nie opłaca.
Wyrzucisz je w błoto, naprawdę. W cenie turbo masz normalnego dedyka o przyzwoitych parametrach
Nie chodzilo mi o oferte turbo, pozatym nie mam karty kredytowej jeszcze nawet zeby kupic dedyka lub cos w tym stylu. Tylko za psc jedynie
Ja też nie mam. Poprosiłem znajomego z kartą o doładowanie paypala xD Można bez problemu
nie trzeba posiadać karty, wystarczy paypal (i środki oczywiście :harold:)
Ja polecam https://mikr.us Za 65 złotych/rok masz 768MB ramu i 7 GB dysku
Postawisz na nim spokojnie serwer dla jednej osoby. Bo nikt nie będzie grał na playable :kappa:
a na oracle free tier masz za darmo "na zawsze" 2 vpsy z lepszymi parametrami :lenny:
a to jak za darmo to za 4 zł/lifetime masz nieogarniczoną ilość vpsów z 2 gb ram pog
Jak z opłatą za adres IPv4?
Posiadam ten oracle free tier i nie ma opłaty za adres IPv4
mikrusa znam i używam, 1.16.4 tam byczqu nie pójdzie :)
Ogólnie mikrus jest dość słaby, kupiłem i po 2 godzinach poprosiłem o zwrot. Jeżeli ktoś potrzebuje serwera vps 1gb ram to zdecydowanie polecam sobie odebrać oracle free tier. Dwa vps'y 1gb ram każdy za darmo na zawsze. https://www.oracle.com/pl/cloud/free/
Czego oczekiwać za 30/60zl na rok? AMD ryzen 5 3600 na wyłączność?
serwer tutaj się w miarę opłaca jak hostujesz więcej niż tylko minecraft i jak kupujesz wplny z marketu na tym forum