Inne miejsce spawnu dla nowych graczy

Zombie
minecraft
Lempik
Lempik

Marzy mi się takie coś, że jak mi się na serwerze pojawi nowy gracz, to żeby pojawił się w specjalnym miejscu, gdzie mógłbym go przeprowadzić przez regulamin. Natomiast gracze już zarejestrowani mają się pojawiać w innym miejscu. Mam pluginy EssentialsX (łącznie z EssentialsXSpawn) oraz AuthMe. Próbowałem różne ustawienia, ale o ile nowy gracz naprawdę wyląduje w owym specjalnym miejscu, to jak tylko zarejestruje się (/register hasło hasło), to wyląduje w miejscu dla starych graczy. A ja jednak chciałbym, żeby został w pomieszczeniu z regulaminem. Jak to zrobić?

W EssentialsX mam: spawnpoint: newbies respawn-listener-priority: highest (miałem też high)

W spawn.yml (w EssentialsX) mam zdefiniowane 2 spawny: default i newbies.

W AuthMe mam: ForceSpawnLocOnJoin: enabled: false spawnPriority: 'authme,essentials,multiverse,default' noTeleport: false

W spawn.yml (w AuthMe) mam zdefiniowane 2 spawny: spawn i firstspawn.

kubus
kubus

Najprościej jest zrobić a'la miejsce autoryzacji w AuthMe chyba takie coś jest.

Lempik
Lempik

Tylko że zaraz po tym, jak napiszę /register hasło hasło, mnie system (nie wiem, czy EssentialsX czy AuthMe) przenosi na normalny spawn dla zwykłych graczy.

kubus
kubus

to spróbuj włączyć movement, tzn żeby mogli chodzić.

Glenor
Glenor

jeśli Authme masz na serwerze którym chcesz to ustawić to na domyślnym serwerze wpisujesz komende /authme setspawn potem /setspawn a na tym nowym spróbuj /authme setfirstspawn Jeśli to nie podziała to wpisujesz jeszcze /setspawn nowy i w konfiguracji Essentials na samym dole powinno być

spawnpoint: newbies

Ustaw to na nowy i powinno działać

happi
happi

Zrób nową range dla graczy, którzy mają przejść tutorial, ustaw im spawn w danym miejscu (komenda/setspawn), a po przejściu tutoriala nadaj im normalną range.

Lempik
Lempik

To był dobry trop, dziękuję bardzo. Po eksperymentowaniu to wygląda w ten sposób, że można mieć:

1. miejsce spawnu dla starych graczy (/setspawn)
  2. miejsce spawnu dla nowych graczy, zanim się zarejestrują (nic nie mogą robić, mają jakiś czas na zarejestrowanie się - /authme setfirstspawn)
  3. miejsce spawnu dla nowych graczy po zarejestrowaniu się (czyli ciągle podczas pierwszej wizyty na serwerze - /setspawn newbies) Można oczywiście ustawić 2+3 w tym samym miejscu.
Glenor
Glenor

To teraz zamknij temat xDD

DoreK
DoreK α-tester v3

Tu się nie zamyka tematów. A właściwie to sam powinien się zamknąć: image|675x38

Glenor
Glenor

chodziło mi o rozwiąznie sorrki xD

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.