Hej, mam do was pytanie czy mogę wykorzystać komputer z Windowsem 10 jako drugi monitor laptopa, na którym jest ubuntu? Lub czy jest jakaś przejściówka HDMI -> D-Sub
Hej, mam do was pytanie czy mogę wykorzystać komputer z Windowsem 10 jako drugi monitor laptopa, na którym jest ubuntu? Lub czy jest jakaś przejściówka HDMI -> D-Sub
Jeśli chodzi o przejściówki HDMI - D-Sub to istnieją takie, jest pełno ich, wystarczy poszukać.
Jednak jeśli nie chcesz kupować przejściówki możesz spróbować postawić serwer VNC i połączyć się do niego z komputera. Jak masz wystarczająco szybką sieć (tj. kabelkiem, nie wifi) to powinno to nawet dobrze działać. Znalazłem takie coś, tu jest chyba wszystko wytłumaczone:
Właśnie kablem nie bardzo pójdzie, ale czy komputery muszą być w tej samej sieci?
Muszą po prostu się widzieć. Jeśli laptop odpowiada na ping to będzie działać.
A jeśli chodzi o połączenie to można mimo wszystko spróbować, wszystko zależy do czego będzie wykorzystywany drugi monitor. Po wifi może być opóźnienie i utraty pakietów co może sprawić, że oglądanie filmików na drugim ekranie może być niekomforotowe.
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.