Instalacja mysql/php-ts3bot (potrzebna pomoc)

Pytania i problemy
Szalik
Szalik

Witam

Szukam osoby która mi pomoże z instalacją mysql, php, mam własnego vpsa i na nim serwer tsa dla znajomych chciałem dodać jakiegoś bota. i tu pojawiły się komplikacje bo nie mogę ogarnąć phpmyadmin oraz mysql - znalazłem pewną osobę która mi zainstalowała mysql i php wrzuciła xbota na vps i tyle 😉 ogarnąłem cfg i część rzeczy działa a część nie .. gbot i osunąłem te pliki związane z xbotem później próbowałem wrzucić innego bota (abot) to tutaj to samo część rzeczy działa cześć nie.

Czy jest ktoś chętny do pomocy ? 🙂 lub do wytłumaczenia stawiam piwo za pomoc 😉

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Oba te boty w wersji darmowej działają w połowie :rofl: Aktualnie jedyny dobry DARMOWY bot to Gbot https://github.com/Gold122/Gbot

Szalik
Szalik

No właśnie mialem Gbota* i tutaj to samo samo połowa rzeczy działała.. Jaka ilość ramu jest potrzebna na utrzymanie botow ? (gbot)

KrEdEnS

A przypadkiem wina nie leży w twojej konfiguracji bota? Niektóre funkcje potrzebują do działania innych :)

EDIT 1: Mało :)

EDIT 2: Używaj możliwości edytowania postu...

Szalik
Szalik

Jedyny komunikat jaki mam to

:> SUCCESS: Poprawnie połączono z serwerem
 :> ERROR: ErrorID: 513 | Message: nickname is already in use
KrEdEnS

Zmień nazwę bota dla danej instancji np na @NazwaBota :)

Szalik
Szalik

Każdy bot na inny nick

KrEdEnS

Ok, ale zmień obecne na inne - krótsze i bez spacji jak zadziała to się baw dalej :)

Szalik
Szalik

Dalej to samo :) ale coś tam działa już :slight_smile:

Szalik
Szalik

Działać działa ale nie aktualizuje tak jak należy np Top 10 Połączeń, itp.. caly czas tyle samo jest..

Glupikocz
Glupikocz

zobacz pv

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.