Witam chę zaistalować debian 9 bez grafiki na moim pc. Mam wlączone bootowanie tylko jak przedtem instalowałem to z grafiką itp a ja che bez grafiki proszę o pomoc
Witam chę zaistalować debian 9 bez grafiki na moim pc. Mam wlączone bootowanie tylko jak przedtem instalowałem to z grafiką itp a ja che bez grafiki proszę o pomoc
No na logikę, skoro graphical install to instalacja graficzna, to na logikę instalacja niegraficzna musi być bez grafiki :thinking:
@bopke
nie do końca tak jest jak pamiętam ;-)
graphical install - ładny graficzny instalator ;-)
install - instalator w terminalu jak to było na samym początku ( ala architekt w arch'u )
a @nitromaxpl pewno chodzi o to coby zainstalować bez gui czyli tak jak jest na serwerach ( tak wnioskuję z opisu ) ale to się chyba wybiera w trakcie install jak pamietam ;-)
@LinGruby tak chodzi mi o to
LinGruby:
a @nitromaxpl pewno chodzi o to coby zainstalować bez gui czyli tak jak jest na serwerach ( tak wnioskuję z opisu ) ale to się chyba wybiera w trakcie
installjak pamietam. Tak dokładnie czyli mowisz ze to gdzieś ba końcu jest tak?
Na etapie wybierania paczek do zainstalowania musisz odznaczyć wszystko odpowiedzialne za środowisko graficzne
Warto precyzyjniej formułować pytania
Chwile po odpaleniu takie cos? Zle czy nie?
Chwile po odpaleniu to jeszcze pliki się do instalacji ładują z płyty czy tam z pendrive
Jak z płyty? Jak botowałen z pendrive. Kazało mi wyciagnać pendrive i wyciagnołem i po chwili sie zrestartował i takie coś.
nitromaxpl:
Jak z płyty? Jak botowałen z pendrive.
Nie wspomniałeś z czego bootujesz zresztą to nie jest istotne
nitromaxpl:
Kazało mi wyciagnać pendrive i wyciagnołem i po chwili sie zrestartował i takie coś.
To teraz czekaj aż się pliki załadują :)
Okay a pendirve ma być wpiety do usb czy nie?
Rób to co ci każe instalator on wie kiedy potrzebuje nośnika z plikami a kiedy nie
Ok dziękuje za pomoc.
Wydzielono 1 post tworząc nowy wątek: Wyłączanie dysku SATA w biosie

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.