Instalacja systemu debian 9 na komputerze, bez grafiki

Zombie
debian
nitromaxpl
nitromaxpl

Witam chę zaistalować debian 9 bez grafiki na moim pc. Mam wlączone bootowanie tylko jak przedtem instalowałem to z grafiką itp a ja che bez grafiki proszę o pomocreceived_303119540335950|690x388

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

No na logikę, skoro graphical install to instalacja graficzna, to na logikę instalacja niegraficzna musi być bez grafiki :thinking:

LinGruby
LinGruby Pionier

@bopke

nie do końca tak jest jak pamiętam ;-)

graphical install - ładny graficzny instalator ;-)

install - instalator w terminalu jak to było na samym początku ( ala architekt w arch'u )

a @nitromaxpl pewno chodzi o to coby zainstalować bez gui czyli tak jak jest na serwerach ( tak wnioskuję z opisu ) ale to się chyba wybiera w trakcie install jak pamietam ;-)

nitromaxpl
nitromaxpl

@LinGruby tak chodzi mi o to

LinGruby:

a @nitromaxpl pewno chodzi o to coby zainstalować bez gui czyli tak jak jest na serwerach ( tak wnioskuję z opisu ) ale to się chyba wybiera w trakcie install jak pamietam. Tak dokładnie czyli mowisz ze to gdzieś ba końcu jest tak?

bopke

Na etapie wybierania paczek do zainstalowania musisz odznaczyć wszystko odpowiedzialne za środowisko graficzne

Warto precyzyjniej formułować pytania

nitromaxpl
nitromaxpl

Chwile po odpaleniu takie cos? Zle czy nie?received_2269846029930218|690x388

Kaczuc
Kaczuc

Chwile po odpaleniu to jeszcze pliki się do instalacji ładują z płyty czy tam z pendrive

nitromaxpl
nitromaxpl

Jak z płyty? Jak botowałen z pendrive. Kazało mi wyciagnać pendrive i wyciagnołem i po chwili sie zrestartował i takie coś.

Kaczuc
Kaczuc

nitromaxpl:

Jak z płyty? Jak botowałen z pendrive.

Nie wspomniałeś z czego bootujesz zresztą to nie jest istotne

nitromaxpl:

Kazało mi wyciagnać pendrive i wyciagnołem i po chwili sie zrestartował i takie coś.

To teraz czekaj aż się pliki załadują :)

nitromaxpl
nitromaxpl

Okay a pendirve ma być wpiety do usb czy nie?

Kaczuc
Kaczuc

Rób to co ci każe instalator on wie kiedy potrzebuje nośnika z plikami a kiedy nie

nitromaxpl
nitromaxpl

Ok dziękuje za pomoc.

bopke

Wydzielono 1 post tworząc nowy wątek: Wyłączanie dysku SATA w biosie

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.