Instalacja VectaCP

Zombie
vestacp
Witam
Witam

witam jakiś czas temu instalowałem wiele razy vectacp na debianie oraz centosie.

Teraz też chciałem zainstalować jednak wyświetla się taki komunikat juz podczas instalatora

2018-02-23 22:48:12 (243 MB/s) - `dovecot-conf.d.tar.gz' saved [3374/3374]

Adding user dovecot to group mail update-rc.d: using dependency based boot sequencing [....] Starting IMAP/POP3 mail server: dovecotdoveconf: Fatal: Error in configuration file /etc/dovecot/conf.d/10-ssl.conf line 2: ssl_cert: Can't open file /usr/local/vesta/ssl/certificate.crt: No such file or directory failed! Błąd: Dovecot nie chce się uruchomić

Orientujecie się koledzy o co chodzi ? Bo w komunikacie to wiem co jest napisane ale jak to rozwiązać?

Pozdrawiam

Infinity
Infinity

Wyraźnie jest napisane, że:

Can’t open file /usr/local/vesta/ssl/certificate.crt: No such file or directory failed!

Czyli nie ma takiego pliku a ścieżka do tego pliku (lub odwołanie) jest w konfiguracji dovecota:

Fatal: Error in configuration file /etc/dovecot/conf.d/10-ssl.conf line 2

Rozwiązanie jest zależne od tego, jak i z jakiego poradnika korzystając zainstalowałeś to wszystko. Wygląda na problem z brakiem jakiegoś kroku bądź brakiem po prostu certyfikatu ssl na vpsie (bo odpalasz to jako SSL). Zbyt mało informacji, abym mógł jakoś praktycznie pomóc niestety, samego vestacp też nie znam.