Integracja uprawnień między serwerami

Zombie
PszemoPL
PszemoPL

Mam problem bo mam już kilka serwerów minecraft i chciałem zrobić tak że np na BEDWARS kupił gracz rangę srebro i chcę żeby on tą rangę miał na wszystkich trybach jak by co mam serwer BungeCord podłączone serwery a i jeszcze jeden problem czy da się zrobić wspólny ItemShop na wszystkie serwery

z góry dzięki ;)

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Najłatwiej, bez zabawy w synchronizujące siebie nawzajem, użyć pluginu PermissionsEx przez MySQL, a nie przez pliki. Tutaj masz to opisane: https://github.com/PEXPlugins/PermissionsEx/wiki/Plugin-Configuration

Wtedy permisje do wszystkich trybów upychasz w jednym configu i przez jakąś komendę wrzucasz go do bazy. Zmieniasz w wszystkich serwerach w PExie na jedną bazę i wszystkie korzystają z jednego "permissions.yaml".

PszemoPL
PszemoPL

no dobra dzięki za to a mam jeszcze 1 problem że na moim serwerze panuje waluta xp i chcem żeby np na bedwarsach ma sie 20 monet to żeby sie to sumowalo ze wszystkimi trybami

i czy jet na to jakis poradnik bo ja zabardzo nie kumam bo mam 13 lat i wiesz sr ze tyle pytam ale potrzebuje tego ;)

albo jak synchronizować serwery to może bendzie łatwiejsze dla mnie

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Co do tych monet to załóż osobny temat i tam wszystko opisz. Co do bazy, to musisz na przykład na VPS (lub jak masz hosting MC w lvlup to wysłać ticketa) zrobić bazę w MySQL. Dane logowania do niej wpisujesz w configu od PermissionsExa, zgodnie z linkiem wysłanym przeze mnie wyżej :D Wiek nie ma nic do znaczenia, to nie jest trudne ;) Jak ci się nie chce to napisz od razu, nie będę tracił czasu :)