IP ataków DDoS, generowanie klucza SSH

Rozwiązane
odrzucone, panel-v3-propozycje
Lukass
Lukass

Witajcie,

Mam dwie, ciekawe propozycje.

1. Jak już nowy panel v3 posiada listę ataków DDoS to wypadałoby dodać do niej IP z którego jest przekierowywany atak i nie musielibyśmy robić TCPdump. Po co IP? Żeby je samodzielnie zablokować.
  2. Generowanie klucza SSH! Na moim przykładzie (Format parę dni temu, zapomniałem zapisać klucz i co teraz?! W sumie, nie wiem. Restartu nie chcę robić bo stracę wszystko).

Pozdrawiam, `.Łukasz.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Lukass:

Jak już nowy panel v3 posiada listę ataków DDoS to wypadałoby dodać do niej IP z którego jest przekierowywany atak i nie musielibyśmy robić TCPdump. Po co IP? Żeby je samodzielnie zablokować.

y?

https://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS

przeprowadzany równocześnie z wielu komputerów

Infinity
Infinity

Lukass:

Jak już nowy panel v3 posiada listę ataków DDoS to wypadałoby dodać do niej IP z którego jest przekierowywany atak i nie musielibyśmy robić TCPdump. Po co IP? Żeby je samodzielnie zablokować.

O ile się orientuje nie jest to wykonalne. Powiadomienia jakie się otrzymuje od SYS/OVH nie zawierają adresów IP dot. ddosów. Jedynie informacje o rozpoczęciu ataku i jego zakończeniu.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

należy też zaznaczyć, że nie bez powodu wycina się takie rzeczy na POTĘŻNYM sprzętowym firewallu, a nie jakimś iptables.

atak wolumetryczny i tak by wysycił nam łącze - więc iptables tutaj na nic.