Witam! Mam pytanie. Jak mogę się zalogować na panel DirectAdmin? chodzi mi o to skąd mam wziąć dane do logowania.
Witam! Mam pytanie. Jak mogę się zalogować na panel DirectAdmin? chodzi mi o to skąd mam wziąć dane do logowania.
Szukam poradnika na vps, ponieważ muszę utworzyć baze danych mysql i do tego jest mi potrzebny directadmin jednak danych do logowania nie mam
na vps nie ma direct admina (chyba ze sam zainstalujesz). Zainstaluj sobie phpmyadmin na vpsie albo cos podobnego
mam phpmyadmin ale chcę stworzyć sklep vmcshop na vpsie i wyskakuje mi błąd
Myślałem że jest do tego potrzebny directadmin
funcje mysql_connect() są zdeprecjonowane z tego co pamiętam, może masz php7, a potrzebujesz php5, w którym takie starocie jeszcze są? :thonking:
Doprecyzuję, bo widocznie autor jeszcze nie wie: Direct Admin, to panel typowo hostingowy. Na serwerze VPS (zazwyczaj!) zarządzasz sam, tworzysz bazy przez shella, lub przez phpmyadmin. Sam Direct Admin jest do zastosowań typu strona internetowa i poczta do niej, tak jak to jest na usłudze Hostingu WWW, a nie VPS. Jeśli chcesz taki zainstalować, to tutaj masz listę licencji do wyboru i kupna: https://www.directadmin.com/pricing.php Ale najpewniej nie chodzi ci o to.
@Timo Chciał bym na VPS zrobić strone z vMCSHOP ale ona wymaga wersji php 5.6 lecz na VPSie mam serwer który wymaga php 7.0. Chciał bym by strona jak i serwer działały poprawnie.
vMCShop Standard działa bez problemu na najnowszej wersji php. Jeśli jednak występują problemy (najprędzej w Basic, php 7.2), skontaktuj się z nami na discordzie w celu otrzymania kodu poprawkowego (choć nie wiem, czy nie jest on już zaimplementowany). A błąd, który wysłałeś powyżej, nie dotyczy wersji php, tylko braku pakietu php-mysql.
@DoreK moja nazwa na discord to Mespi#6377. Czy mógł byś mi pomóc w naprawie tego problemu na discordzie?

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.