Jak mogę się zalogować na panel DirectAdmin posiadając VPS?

Zombie
vps, directadmin
Mespi
Mespi

Witam! Mam pytanie. Jak mogę się zalogować na panel DirectAdmin? chodzi mi o to skąd mam wziąć dane do logowania.

Mespi
Mespi

Szukam poradnika na vps, ponieważ muszę utworzyć baze danych mysql i do tego jest mi potrzebny directadmin jednak danych do logowania nie mam

Fabian
Fabian

na vps nie ma direct admina (chyba ze sam zainstalujesz). Zainstaluj sobie phpmyadmin na vpsie albo cos podobnego

Mespi
Mespi

mam phpmyadmin ale chcę stworzyć sklep vmcshop na vpsie i wyskakuje mi błąd 20181203_073110|561x499 Myślałem że jest do tego potrzebny directadmin

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

funcje mysql_connect() są zdeprecjonowane z tego co pamiętam, może masz php7, a potrzebujesz php5, w którym takie starocie jeszcze są? :thonking:

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Doprecyzuję, bo widocznie autor jeszcze nie wie: Direct Admin, to panel typowo hostingowy. Na serwerze VPS (zazwyczaj!) zarządzasz sam, tworzysz bazy przez shella, lub przez phpmyadmin. Sam Direct Admin jest do zastosowań typu strona internetowa i poczta do niej, tak jak to jest na usłudze Hostingu WWW, a nie VPS. Jeśli chcesz taki zainstalować, to tutaj masz listę licencji do wyboru i kupna: https://www.directadmin.com/pricing.php Ale najpewniej nie chodzi ci o to.

Mespi
Mespi

@Timo Chciał bym na VPS zrobić strone z vMCSHOP ale ona wymaga wersji php 5.6 lecz na VPSie mam serwer który wymaga php 7.0. Chciał bym by strona jak i serwer działały poprawnie.

DoreK
DoreK α-tester v3

vMCShop Standard działa bez problemu na najnowszej wersji php. Jeśli jednak występują problemy (najprędzej w Basic, php 7.2), skontaktuj się z nami na discordzie w celu otrzymania kodu poprawkowego (choć nie wiem, czy nie jest on już zaimplementowany). A błąd, który wysłałeś powyżej, nie dotyczy wersji php, tylko braku pakietu php-mysql.

Mespi
Mespi

@DoreK moja nazwa na discord to Mespi#6377. Czy mógł byś mi pomóc w naprawie tego problemu na discordzie?

DoreK
DoreK α-tester v3

Na PW nie pomagam, zapraszam na nasz serwer Discord: https://discord.gg/yqsPzyZ

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.