Ktoś cały czas botuje mój serwer. Da się zablokować jakoś? Zna ktoś dobry plugin antibot/antiproxy.
Ktoś cały czas botuje mój serwer. Da się zablokować jakoś? Zna ktoś dobry plugin antibot/antiproxy.
Dużo jest takowych pluginów (od AuthMe do AntiJoinBot). Moim zdaniem najlepszą ochroną przed botami jest Bungee - jeżeli padnie lobby, to gracze będą dalej na serwerze "głównym" :) Sam korzystam z AuthMe i AntiJoinBot ;)
AuthMe mam,a a AntiJoinBot jest chyba stary. Ale serwer sam pada. Atakują tak już z 2 godz.
Ok AntiJoinBot działa
Osobiście nie polecam korzystania z AntiJoinBot, ponieważ jest to zwyczajny śmieciowy plugin, który podczas wykrycia ataku włącza whitelistę, przez co blokuje możliwość wejścia każdego innego gracza. Lepszą opcją jest authme gdzie ustawisz ograniczenie kraju dla Polski i wejście na serwer tylko 1 gracz = 1 ip. Dodatkowo polecam plugin antiproxy, który zablokuje proxy oraz wymuszenie na graczu ponowne wejście na serwer. (Choć z tym drugim boty już sobie radzą :) ) Nie gwarantuje, że zabezpieczy to twój serwer w 100%.
To nie ten :P Jest też taki plugin, ja korzystam z takiego, który łączy się z serwerami proxy i sprawdza IP :P
Tylko żeby sprawdzał w więcej niż dwóch bazach. Podaj link do pobrania tego pluginu przetestuje sobie :)
Oficjalnie sprawdza w trzech :)
Blokuje zagraniczne ip, ustaw aby jedną osoba mogła grać na dwóch ip (np. siostra i brat). Napisz plugin lub skrypt, który będzie sprawdzał nick gracza i wyrzucał takie jak: "jdjsjxjxndjd", "jjsjshxhduuio", "747464636". Znów zrób plugin lub skrypt, który będzie sprawdzał ruch na serwerze. Jeśli będzie on duży zrób uruchom najprostszą i najbardziej rakową metodę. Wyrzuć z powodem "Wejdź ponownie, zostałeś zweryfikowany". Nie wiem jaką metodą, ale gdy będzie mało ram lub cpu natychmiast włącz whiteliste. Jeśli tego nie zrobisz serwer może się zcrashować z powodu ruchu i ilości osób online. Wyrzucanie graczy po staremu to też nie lada wyzwanie. Napisz skrypt lub plugin, który jeśli włączy się tryb kickera to każdy dotknięty gracz zostanie wyrzucony. W taki sposób mnóstwo botów w jednym miejscu na spawnie sprawnie wyrzucisz. Jeśli chciałbyś abym napisać ci coś z tego napisz na PW lub discord Nioo#6904.
helczyna:
Wyrzuć z powodem “Wejdź ponownie, zostałeś zweryfikowany”
beznadziejne, skoro jest rakowe to po co polecasz to zrobić? 😉
helczyna:
Napisz skrypt lub plugin, który jeśli włączy się tryb kickera to każdy dotknięty gracz zostanie wyrzucony. W taki sposób mnóstwo botów w jednym miejscu na spawnie sprawnie wyrzucisz.
no genialne, manualna ochrona przed botami =)
helczyna:
Napisz plugin lub skrypt, który będzie sprawdzał nick gracza i wyrzucał takie jak: “jdjsjxjxndjd”, “jjsjshxhduuio”, “747464636”.
zdecydowanie bedzie tutaj potrzebne jakies neural network (:kappa:), bo sa tez gracze z podobnymi nickami - glupie i niewydajne
helczyna:
ustaw aby jedną osoba mogła grać na dwóch ip (np. siostra i brat).
jedna osoba na dwoch ip na raz? :thinking: rozumiem, ze chodzilo o ograniczenie osob online z jednego ip do dwoch na raz. wtedy ta rada ma calkiem sporo sensu.
helczyna:
Blokuje zagraniczne ip
to tez ma sens, ale aby nie byl to skrypt ktory w glownym watku bedzie wysylal requesty do jakiegos api =)
helczyna:
ale gdy będzie mało ram lub cpu natychmiast włącz whiteliste.
wykrywanie tego po ramie/cpu jest co najmniej blednym podejsciem.