Hej, czy ktoś mi mógł napisać jak wyjść w wersji BETA na Minecraft Bedrock?
Hej, czy ktoś mi mógł napisać jak wyjść w wersji BETA na Minecraft Bedrock?
Hej, jeśli chodzi o Androida to wystarczy odnaleźć aplikację w sklepie i kliknąć przycisk opuść 😉

Jeśli chodzi o Windows 10, uruchom aplikację
. Jeśli jej nie posiadasz - zainstaluj ją ze sklepu Microsoft Store. Z lewej strony okienka wybierz przycisk
, a następnie
. Kliknij
i wybierz
. Na koniec potwierdź operację przyciskiem
. Odinstaluj grę i poczekaj kilka minut, po tym czasie możesz zainstalować ją ponownie i gotowe, powinieneś mieć najnowszą oficjalnie wydaną wersję 🙂
Robiłem tak i to nie działa.
Co konkretnie nie działa? Z jakiej platformy korzystasz?
Nadal mam Minecraft beta i korzystam z Windows 10
Prawdopodobnie nie poczekałeś wystarczająco długo przed ponowną instalacją 😉
To zrobię to jeszcze raz
Nadal nie działa
Minęło tylko 7 minut, to może być zbyt krótko, poczekaj dłużej - proponuję nawet około godziny 😉
Niestety rozwiązanie Microsoftu jest na tyle zbugowane że trwa to strasznie długo i trzeba robić to ręcznie, mimo że aplikacja sama powinna się przeinstalować 😦
Dobrze, to poczekam godzine, ale dzięki za pomoc.
Alternatywnie gdyby nadal się nie udało, możesz skorzystać z tego launchera: https://github.com/MCMrARM/mc-w10-version-launcher Pozwala on uruchomić dowolną wybraną wersję Minecrafta Bedrock, jest tam dość szczegółowo opisane jak z tego skorzystać 🙂
A jak pobrać ten launcher?
https://github.com/MCMrARM/mc-w10-version-launcher/releases
Kliknij MCLauncher.zip przy najnowszej wersji 😉
Ten launcher nie działa.
Działa. Jeśli chcesz pomocy to podaj więcej szczegółów, na przykład co konkretnie nie działa 😉
Kiedy to zainstaluję w jaki plik mam wejść?
Launchera nie instaluje się, wystarczy uruchomić plik .exe. Po uruchomieniu obok wybranej wersji klikasz Install a następnie Launch. Upewnij się że zapoznałeś się z instrukcją z linku który podałem i postąpiłeś zgodnie z nią. Jest po angielsku, ale jeśli to dla Ciebie problem to możesz użyć tłumacza google 😉
Zgodnie z instrukcją którą podesłałem:

Zresztą innego nie ma 😉
I potem wybrać wersję?
A jak go włączyć?
Mi się wydaje, że jest to gdzieś w ustawieniach MC, ale tak mi się tylko wydaje.
Niestety nie :(

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.