Jak podpiąć domenę pod serwer TS3?

Zombie
ts3, domena
ReallyGodUser
ReallyGodUser

Niedawno zakupiłem server VPS KVM na lvlup. Gdy zainstalowałem server TeamSpeak3 to chciałem jeszcze domenę podłączyć, lecz coś mi nie działa. Domenę posiadam na hostingu titanaxe a server vps na lvlup. Link do konfigu domeny: https://scr.hu/NojaWj

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Prawdopodobnie brakuje jednego z parametrów w rekordach SRV.

Jest 5 (port) (adres), a powinno być przykładowo 5 5 (port) (adres).

ReallyGodUser
ReallyGodUser

sprawdze

ReallyGodUser
ReallyGodUser

Czyli jak mam skonfigurować domenę jeśli adres ip servera vps to: 91.134.188.139 a port 9987? Bo nwm xd. (Pod server TeamSpeak3)

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3
Nikox
Nikox

Najprościej usunąć rekordy SRV i zmienić rekord A na ip VPS. Jeśli chcesz mieć ip ts.mojadomena.pl tworzysz rekord CNAME o nazwie ts.mojadomena.pl, który kieruje na mojadomena.pl

ReallyGodUser
ReallyGodUser

Dalej nie działa 😦. Tylko chodzi o to że mi domena działa tylko że innym osobom nie działa. (z innych województw.

Nikox
Nikox

Na pełną propagacje zmian trzeba czekać do 48 godzin, jednak zazwyczaj jest to około 2 godzin. Poczekaj chwilę i potem sprawdź.

ReallyGodUser
ReallyGodUser

Tylko że ja już czekam 5 dni....

Nikox
Nikox

Zrobiłeś tak, jak napisałem, czyli usunąłeś rekordy SRV i zmieniłeś rekord A na ip vps?

ReallyGodUser
ReallyGodUser

Czyli mam usunać rekordy SRV? to ja to wtedy bendzie sie laczyc z serverem?

Nikox
Nikox

Jeśli serwer ts jest postawiony na VPS i ma domyślny port (9987) to wystarczy sam rekord A, żeby wszystko działało 😃

ReallyGodUser
ReallyGodUser

A jak rekord A jest juz ustawiony na ip vpsa to tylko usunac srv tak?

Nikox
Nikox

Tak, usuń SRV.

ReallyGodUser
ReallyGodUser

A jak nie mam ustawionego domyslnego portu na 9987 to zadziala?

Nikox
Nikox

Wtedy mogą być z tym problemy, jednak z tego co wcześniej pisałeś wynika, że port serwera to 9987. Zapytam jeszcze, czy nie używasz CloudFlare, bo jeśli tak, on może blokować ruch i wtedy są wymagane rekordy SRV.

ReallyGodUser
ReallyGodUser

Tylko że wcześniej domena działała na rekordzie SRV gdy zamiast ip był wpisany rewers. A gry zmieniłem hosting na lvlup to nie wiem jaki jest tam rewers vpsa i wpisałem zamiast tego ip.

Nikox
Nikox

Zgaduje, że przed lvlup, używałeś titanaxe. Wtedy faktycznie musiałeś podać rewers. LVLUP nie ma rewersu na VPS i bez tego też działa 😃 Jeśli konfiguracja twojej domeny wygląda podobnie do tej (nie licząc wpisów CNAME) to niedługo powinno wszystko zacząć działać.dom|645x224

ReallyGodUser
ReallyGodUser

Tak uzywam właśnie hostingu domeny titnaxe a vps na lvlup.

Nikox
Nikox

No to tylko czekać. image|690x388

ReallyGodUser
ReallyGodUser

Czyli jak bendzie rekord srv to ni ebendzie problemu jakiegos?

Nikox
Nikox

Najprościej jest po prostu zostawić rekord główny (A) bo i tak będzie wszystko działać. Jeśli już chcesz te SRV to zrób, tylko z doświadczenia wiem, że one jakieś wadliwe są (być może ja je źle konfigurowałem, nie wiem).

Nikox
Nikox

Z tego co widzę domena już działa, możesz oznaczyć mój post jako rozwiązanie?

ReallyGodUser
ReallyGodUser

Dobra działa jak zostawiłem tylko adres ip thx :slight_smile:.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.