Jak podpiąć domenę pod www

Zombie
www, domena
Mroczekk
Mroczekk

Witam, chcę was poprosić o pomoc w podpięciu domeny z nazwa.pl pod stronę. Dodam ze jestem zieony.

Pozdrawiam, Mroczekk

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Czy stronę masz zakupioną w hostingu www na lvlup?

Mroczekk
Mroczekk

Tak

Mroczekk
Mroczekk

Tylko że ja nic z tego nie rozumiem (zielony)

Mroczekk
Mroczekk

A możesz mi to napisać krok po kroku

bopke

W takim razie musisz stworzyć wpis typu A, wskazujący na IP 91.134.213.47 ( IP hosta stron w lvlup ) https://lvlup.rok.ovh/t/podpiecie-vps-pod-domene/818?source_topic_id=39&source_topic_id=6497

kubus
kubus

Po co mam pisać, coś co jest już?

Mroczekk
Mroczekk

Wpisuje 91.134.213.47 i mam dodać jakiś rekord, ale ja nie wiem jaki.. @kubus Nie rozumiem tych treści

bopke

Niestety nie wiem jak wygląda panel nazwy - musisz znaleźć w panelu miejsce z wpisami i dodać, lub zmienić wpis typu A dla swojej domeny na taki, żeby IP było w nim wpisane to, które podałem.

Mroczekk
Mroczekk

Wiem że jesteś na forum skript, napiszę do ciebie tam

bopke

Od długiego czasu nie korzystam już z tamtego forum, możemy kontynuować w tym temacie.

Mroczekk
Mroczekk

Ok zaraz wyśle zdjęcie panelu

Mroczekk
Mroczekk

Przechwytywanie|291x500

bopke

Podstawowa konfiguracja jest jakaś dziwna, Jeżeli znajdziesz opcję edycji konfiguracji zaawansowanej to będę w stanie szybko Ci podpowiedzieć.

Mroczekk
Mroczekk

DNS? to to?

bopke

pokaż, jak to wygląda

Mroczekk
Mroczekk

może podam ci passy do konta?

bopke

Lepiej, żebyś prędzej czy później zrobił to sam

liamdj23
liamdj23

SystemZ:

Nigdy nie podawaj w postach, wątkach czy prywatnych wiadomosciach danych osobowych, loginów, haseł czy identyfikatorów usług. Nawet administracji czy moderacji.

To dla twojego własnego bezpieczeństwa. Od tej reguły nie ma wyjątków. Polecam regulamin forum ;)

Mroczekk
Mroczekk

Przechwytywanie|662x500

bopke

teraz zamień adresy 85.128.128.99 w dwóch ostatnich wpisach na ten adres, który podałem wyżej.

anon10657637
anon10657637

Ja tylko dodam jako uzupełnienie, że jak zedytujesz i zapiszesz ustawienia, to one będą się załączać od 15 minut, do nawet 48h - w zależności jak operator odświeża cache. Może to nastąpić szybciej, jeżeli odczekasz jakiś czas i wpiszesz (bo zgaduje że używasz Windowsa):

ipconfig /flushdns

Potem możesz zresetować cache w przeglądarce, lub wejść na incognito, i gotowe 😃