Jak przeinstalować konfiguracje Proxmox VE

Pytania i problemy
uqlel
uqlel

Cześć, Próbując zmienić domene mojej maszyny, coś zwaliłem i usuneły się pliki konfiguracyjne. Instalowałem proxmoxa przez Debiana. Jak przeinstalować proxmoxa? Probowalem apt remove --purge proxmox-ve oraz apt install proxmox-ve i nic nie dało, folder /etc/pve jest pusty, nawet po reboocie. Probowalem dpkg-reconfigure proxmox-ve ale nadal nic 😦 Z góry dzięki za pomoc

KMatuszak
KMatuszak Weteran

spróbuj usunąć cały folder zamiast zostawiać go pustego 😛

uqlel
uqlel

usuwałem go i purgowałem i instalowalem ponownie, ale to samo, folder nawet się nie tworzy

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Najszybciej reinstalacja serwera i instalacja na nowo PVE

uqlel
uqlel

mam bardzo wazne pliki wiec niezbyt :/

uqlel
uqlel

poza tym instalowanie wszystkiego od nowa bedzie trudne

KrEdEnS

uqlel:

mam bardzo wazne pliki wiec niezbyt

Skopiuj

uqlel:

poza tym instalowanie wszystkiego od nowa bedzie trudne Nope, https://pve.proxmox.com/wiki/Install_Proxmox_VE_on_Debian_Buster

uqlel
uqlel

chodzi mi o inne "aplikacje" ktore instalowalem, bo maszyna sluzyla mi nie tylko do proxmoxa

KrEdEnS

Spisać na kartce, configi zapisać i tyle, tak będzie najlepiej. Możesz także skorzystać z opcji przywrócenia backupa (jeżeli masz serwer na lvlup) (ticket)

uqlel
uqlel

niestety nie, to jest dedyk od skynode

KrEdEnS

No to zostaje notatnik i kopiowanie configów...

Glupikocz
Glupikocz

Ja tam dalej próbował bym modzić z tym https://pve.proxmox.com/wiki/Install_Proxmox_VE_on_Debian_Buster

uqlel
uqlel

zrobil bym reinstalla, gdyby nie to ze mam dedyku hosting mc

uqlel
uqlel

udało mi się usuwając wszystkie foldery proxmoxa, purgujac pve-manager,proxmox-ve, a nastepnie pozostale pakiety. pozniej zainstalowalem ponownie, w /etc/pve stworzylem folder nodes, zregenerowalem certyfikat i wszystko git :slight_smile:, mozna zamknac

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.