Może ktoś z Was podpowie, na jakim serwisie można osiągnąć to, co sobie wymyśliłem.
Wielokrotnie robiłem audycje, koncerty, zwał jak zwał, na swoim serwerze Eqipa.pl, gdy przysiadam do klawiatury MIDI obok mojego komputera i gram na VST z PEARL Piano. W skrócie, gram na klawiaturze fortepianowej stojącej obok komputera, a dźwięk produkuje program z samplowanego instrumentu.
Chciałbym nadawać obraz, ale nie mam dobrej zbyt dobrej kamerki. Mam jedynie iPhone 7, który na pewno dałoby się używać jako kamery. EDIT: Jaki program polecacie do tego? Czy coś macie sprawdzonego? Najlepiej jak największa rozdzielczość.
Chciałbym nadawać dźwięk, z tym problemu nie będzie, bo piano wychodzi na oddzielne urządzenie audio.
Teraz pytanie, jaki serwis streamingowy, aby pokazywać ludziom grę na instrumentach i czasami gadać/śpiewać. Youtube? Twitch? Transmisje na Facebooku?
Nie skupiajmy się na rozdzielczościach i jakościach - chcę, aby były jak najwyższe, prędkość internetu mnie nie ogranicza. (600/600)
Prawdopodobnie programem byłby OBS, ale może coś innego też wchodzić w grę. Najważniejsze jest tutaj połączenie dwóch różnych źródeł - audio i video z oddzielnych urządzeń.
Macie jakieś propozycje?