Jaka oferta do sieci serwerów Minecraft?

Pytania i problemy
vps
Carmel
Carmel

Witam!

Odrazu na wstepie powiem, ze nigdy nie zakladalem serwera na VPS, zawsze byly to hostingi przygotowane pod Minecraft, ale zawsze mialem problem z albo mala iloscia ramu, albo ze slabo dzialajacym vCPU. Dlatego wlasnie chcialbym zadac kilka pytan na ktore mam nadzieje odpowiecie (bardzo bylbym wdzieczny!)

Po pierwsze: Czy oplaca sie zakladac kilka serwerow na jednym VPS? I czy jest to w ogole mozliwe (gdzies wyczytalem ze tak)

Po drugie: Jaka oferta bylaby idealna dla mnie? Celuje w siec szkolna siec serwerow na BungeeCord, dlatego musialbym mniej wiecej okreslic koszty, aby dostac dofinansowanie.

Chcialbym postawic narazie 4 serwery: BungeeCord, Lobby, Survival+Gildie, MiniGames (a z czasem dodac jeszcze RPG).

Zakładam, ze na start otrzymam 150-200 graczy maksymalnie, nie wiem jak sie to rozwinie, ale obstawiam ze jest to narazie maksimum.

Z gory dziekuje bardzo za chec pomocy! Jestem tutaj calkiem nowy, wiec mam nadzieje ze wstawilem temat w dobrym dziale.

Milego dnia/wieczoru!

artur9010
artur9010

Carmel:

Po pierwsze: Czy oplaca sie zakladac kilka serwerow na jednym VPS? I czy jest to w ogole mozliwe (gdzies wyczytalem ze tak) Ya.

Carmel:

Po drugie: Jaka oferta bylaby idealna dla mnie? Celuje w siec szkolna siec serwerow na BungeeCord, dlatego musialbym mniej wiecej okreslic koszty, aby dostac dofinansowanie.

UpRyze 16GB (lub 20) RAM raczej styknie a jak przy zamówieniu wpiszesz kod minecraft-list.org to dostaniesz 12% rabatu 🙂

anon26799942
anon26799942

Carmel:

Czy oplaca sie zakladac kilka serwerow na jednym VPS? I czy jest to w ogole mozliwe (gdzies wyczytalem ze tak) @logixdev w swoim https://lvlup.rok.ovh/t/kompleksowy-poradnik-dotyczacy-bezpieczenstwa-serwerow-minecraft/13696 pisał, że warto. Możesz wtedy zablokować dostęp zewnętrzny do serwerów, więc będzie można połączyć się jedynie przez proxy (BC)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.