Jaki pakiet serwera VPS dla serwera Minecraft?

Pytania i problemy
minecraft, zarządzanie
xJupiter
xJupiter

Mam pytanie czy vps 12 gb upryze będzie git pod server MC 1.16.3 chciałbym aby wszystko działało dobrze server przewiduję na max 30 osób

Kamil02167
Kamil02167

Przy odpowiedniej optymalizacji i doborze pluginów nie powinno być problemu. :thinking:

xJupiter
xJupiter

Aktualnie korzystam z jednego hostingu który daje sobie nawet radę ale moje timingi wyglądają tak https://timings.aikar.co/?id=d750e9b12e1a4c83881a7ad87312cce9

aggankx
aggankx

no i to są spoko timingi ; d tylko

1. mało graczy więc ciężko coś sensownego powiedzieć
  2. pewnie słaby procesor bo dostęp do wielu vCPU
xJupiter
xJupiter

Procesor AMD Ryzen 3600 6 core

aggankx
aggankx

To jest dedyk? ile za niego płacisz? Jeżeli faktycznie to jest dedyk to zejście z 6 core do oferty 3vCPU raczej zaboli po wydajności moim zdaniem, no ale jeżeli szukasz w ten sposób oszczędności to możesz próbować 😛

xJupiter
xJupiter

Hosting pukawka

aggankx
aggankx

Jak przestanie Ci wystarczać to możesz pomyśleć nad zmianą na tego VPSa, to kolejny krok. Ale jeżeli nie widzisz problemów jakichś to na siłę nie ma co przepłacać

xJupiter
xJupiter

Czyli ta maszyna na której mam server jest git

aggankx
aggankx

Maszyna tak, ale pukawka działa dobrze dopóki serwer jest mały. Jak będzie więcej graczy mogą się zacząć problemy i wtedy możesz myśleć nad vpsem. Jak nie ma żadnych problemów no to... Chyba sam wiesz czy dobrze chodzi czy nie

xJupiter
xJupiter

Okej dzięki

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.