Mam pytanie czy vps 12 gb upryze będzie git pod server MC 1.16.3 chciałbym aby wszystko działało dobrze server przewiduję na max 30 osób
Mam pytanie czy vps 12 gb upryze będzie git pod server MC 1.16.3 chciałbym aby wszystko działało dobrze server przewiduję na max 30 osób
Przy odpowiedniej optymalizacji i doborze pluginów nie powinno być problemu. :thinking:
Aktualnie korzystam z jednego hostingu który daje sobie nawet radę ale moje timingi wyglądają tak https://timings.aikar.co/?id=d750e9b12e1a4c83881a7ad87312cce9
no i to są spoko timingi ; d tylko
Procesor AMD Ryzen 3600 6 core
To jest dedyk? ile za niego płacisz? Jeżeli faktycznie to jest dedyk to zejście z 6 core do oferty 3vCPU raczej zaboli po wydajności moim zdaniem, no ale jeżeli szukasz w ten sposób oszczędności to możesz próbować 😛
Hosting pukawka
Jak przestanie Ci wystarczać to możesz pomyśleć nad zmianą na tego VPSa, to kolejny krok. Ale jeżeli nie widzisz problemów jakichś to na siłę nie ma co przepłacać
Czyli ta maszyna na której mam server jest git
Maszyna tak, ale pukawka działa dobrze dopóki serwer jest mały. Jak będzie więcej graczy mogą się zacząć problemy i wtedy możesz myśleć nad vpsem. Jak nie ma żadnych problemów no to... Chyba sam wiesz czy dobrze chodzi czy nie
Okej dzięki

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.