Jaki silnik na małe forum, bez vpsa?

Zombie
idailygaming
idailygaming

Witam.

Przychodzę z pytaniem, jaki silnik forum polecacie? Małe i lekkie forum, coś podobnego do esoTalk a FluxBB a Flarum interesuje mnie silnik, który nie wymaga vpsa, ponieważ będzie hostowane na hostingu. Nie interesują mnie płatne silniki. Wiem, że istnieje coś takiego jak MyBB, lecz chcę coś nowego i bezpiecznego.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Miałem styczność z Mybb i phpbb. Polecam Discorse, ale ono wymaga VPSa. Flarum nie potrzebuje VPSa? Podobno fajne i dobrze chodzi

idailygaming
idailygaming

Właśnie z tym Flarum nie wiem, Discourse fajne no ale wymaga VPSa. A jakieś jeszcze inne propozycje? Co sądzisz/sądzicie o esotalk lub FluxBB? Mybb według mojej opinii jest już takie przejedzone dlatego chcę coś nowego lekkiego :v

Timo

Esotalk jeszcze ujdzie jak patrze po grafice, ale FluxBB według mnie nie. Nie podobają mi się fora z serii BB.

idailygaming
idailygaming

A NodeBB? Podobny do Discorse i Flarum no i hosting, na którym będę to hostował ma poradnik jak zainstalować :)

Timo

idailygaming:

NodeBB

Wiesz co, tak patrzę google-grafika, chyba jedyny BB który znam i mi się podoba :O

SunNight
SunNight

Polecam NodeBB.

karkow
karkow

Pierwszy raz stawiałem forum i wybór padł na FluxBB - gładko poszło i w miarę konfigurację ogarnąłem.