Witam wszystkich, mam do was pytanie, jaki system można bez problemu zainstalować na raspberry pi w 4 wersji? Na ten moment mam raspbiana, ale nie jestem z niego zadowolony, gdyż nie mogę z niego korzystać w pełni jak na normalnym linuxie jak ubuntu, lub centosie? Od razu was uprzedzę że ubuntu udało mi się zainstalować (core) ale tylko wersję bez pulpitu, i na tym się skończyła moja zabawa, próbowałem Centosa 7, kali linux, Pidora też się nie uruchamiała, sarpi3 zainstalowałem ale nie mogłem użyć większości standardowych komend, a wujek google nie chce pomóc 😕, ubuntu mate to tylko włączył się tryb testowania kolorów i dalej nie chciało ruszyć. A, i androida udało mi się uruchomić, lecz też tak średnio chciał działać (jakąś dziwną wersję pobrałem), co jeszcze?? A, próbowałem zainstalować windowsa tego oryginalnego skompresowanego na malinkę, ale też się nie udało (nie chodzi mi o wersję LoT, tylko o tą normalną co na PC i lapki), i debian też nie chciał mi ruszyć, jeszcze jakieś propozycje? znudziło mi się szukanie, pobieranie i czekanie na test, i czy ruszy, czy nie 😕 PLS doradźcie co ruszy mi na 100%