Jakiego antywirusa wybrać

Pytania i problemy
F4mouS
F4mouS

Cześć, ostatnio zastanawiam sie nad wyborem nowego antywirusa na mój domowy komputer, najbardziej ciekawi mnie oferta ESET, ale nie wiem który z oferowanych przez nich pakietów był by najlepszy. I tu chciał bym zapytać się Was czy ktoś miał już do czynienia z którymś z pakietów ESET lub jakie inne antywirusy możecie polecić. Od razu mówie, że AVG nie chce. Z góry dziękuje za jaką kol wiek pomoc :P

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Korzystam z Malwarebytes i 14-dniowy okres próbny z ochroną w trybie rzeczywistym był bardzo obiecujący, ale nie kupiłem go. Korzystam z darmowej jego wersji z codziennym zaplanowanym skanowaniem plików w tle.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Preferuję brak antywirusa i używanie VM do odpalania różnych mniej zaufanych rzeczy. I mniej syfu też potem zostaje w plikach, od programów które użyjemy dwa razy i zapomnimy. :thinking:

luxDev
luxDev Pionier

Ja wywalilem z rejestru calego Defendera, jestem osobą która wie co pobiera z internetu i o bezpieczeństwo bać się nie muszę.

DoreK
DoreK α-tester v3

Ja polecam ESET NOD 32, korzystam. Kupiłem lickę na pewnej platformie, która ma 3 literki w nazwie i 2 w środku :kappa:

Danonek
Danonek

Polecam BitDefender , Możesz sobię go przetestować jest okres próbny na 30 dni pakietu Total Security jedyne co musisz zrobić to zrobić konto na BitDefender Central po kliknięciu "Moje urządzenia" wybrać opcję zainstaluj "Zabezpieczenia Lokalne" potem już wszystko z górki .

skilx
skilx

Też używam Bitdefender, i cóż muszę powiedzieć że jestem zadowolony.

helczyna
helczyna

ESET moim zdaniem jest najlepszy, stosuję go W wersji ESET NOD 32 i wiem, że pewien bank też to stosuje. To bardzo dobry antywirus, chociaż głównie to u mnie śpi, ponieważ wiem co pobierać, a co nie.

F4mouS
F4mouS

Przetestuje BitDefendera jak mówi @Danonek, ale chyba najbardziej będę przekonany co do kupna ESET'a NOD32. Dziękuje wszystkim jeszcze raz za pomoc 😃

Infinity
Infinity

ESET NOD 32 - używam na kompie i polecam.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

W przypadku Windowsów wystarczy standardowy Defender. Nie ma większej różnicy między płatnymi produktami, już to przerabiałem. Dodatkowo antywirusy to dość przestarzała technologia która ciągle przegrywa z nowymi zagrożeniami.

Żadna aplikacja nie zastąpi zdrowego rozsądku :slight_smile:

DoreK
DoreK α-tester v3

Nie zastąpi ale go "wspiera" i ja bez eset'a miałbym chyba system do reinstalowania XD Nawet kiedyś zrobiłem taki obrazek na ten temat: bezant|690x406 :kappa:

LinGruby
LinGruby Pionier

A co to jest AntyWirus?

@F4mouS najprościej zmienić system Windows ( na Linux ) gdzie niem wirusów ;-)

( znaczy ponoć są, ale to tak jak z krasnoludkami ponoć są ale nikt ich nie widział )

od 10 lat nie miałem żadnego wirusa a nie zważam gdzie wchodzę ;-)

DoreK
DoreK α-tester v3

Jak podaje wikipedia, antywirus, a właściwie to program antywirusowy - program komputerowy, którego celem jest wykrywanie, zwalczanie i usuwanie wirusów komputerowych. Współcześnie najczęściej jest to element pakietu programów chroniących komputer także przed wieloma innymi zagrożeniami. Źródło: wikipedia

LinGruby
LinGruby Pionier

widać nie wyczułeś ironii w moim poście ;-)

a raczej w zapytaniu :-D

DoreK
DoreK α-tester v3

Wyczułem i odpowiedziałem ironią 😂

F4mouS
F4mouS

Kiedyś próbowałem zacząć korzystać z linuxa (i w sumie korzystam na laptopie), ale windows przydaje mi sie do tego co robie na komputerze a, że pobieram dużo rzeczy to antywirus sie przydaje 😛

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Jak się ma Steama to na Win instaluje się gry ze Steama, a na Linuxie przegląda się dziewczynki z roksy 😛 Wtedy żadne wirusy niestraszne.

idailygaming
idailygaming

Z góry przepraszam za odkop.

ESET Internet Security jest najlepszy, ponieważ według mojego zdania wykrywa szybciej i więcej niż inne antywirusy, posiada rozbudowany system filtrowania. Osobiście jeszcze nigdy nie miałem komputera zawirusuwanego, ponieważ myślę, w co klikam i ESET ochronił przed wieloma zagrożeniami.

Filtruje urządzenia, które podłączyły się do sieci WIFI i np. próbują się połączyć z komputerem.

W Skrócie mówiąc polecam tego antywirusa, bo jest naprawdę dobry.

happi
happi

LinGruby:

od 10 lat nie miałem żadnego wirusa a nie zważam gdzie wchodzę 😉 Ja tak samo, tyle, że na Windowsie.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.