Klucz licencyjny do pluginu

Pytania i problemy
The_Athos
The_Athos
4 lata temu

Siemas.

Większość płatnych pluginów aby działały potrzebują licencji. Ten klucz licencyjny trzeba wpisać w configu lub w specjalnym pliku do tego stworzonym przed uruchomieniem.

I stąd moje pytanie, jak można takie cóś uzyskać? Jaki program do tego jest potrzebny?

Kamil02167
Kamil02167
4 lata temu

Jeśli plugin wymaga klucza to tylko wymóg jego autora. Każdy autor ma własny system licencji. Sprawdź dokumentację, maila, (może serwer discord?), albo napisz do niego bezpośrednio z prośbą o taki klucz.

Jeśli chcesz samemu taki system zrobić, to potrzebujesz na przykład system licencji postawiony na jakimś serwerze, a plugin łączy się z nim po HTTPS i sprawdza czy klucz, który podała dana osoba jest poprawny. Zwykle są to projekty indywidualne, możesz pogrzebać też na githubie/youtube/forach, może znajdziesz coś open-source do implementacji.

The_Athos
The_Athos
4 lata temu

Próbuję taki system stworzyć. Co prawda, szukałem projektów które by mi w tym pomogły ale nie mogłem za bardzo niczego znaleźć, dlatego właśnie stworzyłem ten post bo może któś się tą wiedzą podzieli 😉

Axerr
Axerr
4 lata temu
system
system
4 lata temu

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.