Kobott - wielofunkcyjny bot do Discorda

Zombie
Jqmey
Jqmey

Logo

Kobott

Wielofunkcyjny bot do Discorda

Funkcje

• Własne wiadomości powitalne i pożegnalne
  • Logowanie edycji i usunięcia wiadomości
  • Nadawanie nowym użytkownikom ustawionych ról
  • Komendy informacyjne i moderacyjne
  • Własne ogłoszenia i ankiety
  • Sprawdzanie statusu serwerów Minecraft

Linki

Repozytorium GitHub Strona internetowa Zaproszenie Serwer Discord

Screenshoty

Screenshot 1

Screenshot 2

Screenshot 3

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Podoba mi się prezentacja, wszystko ładnie opisane, a jeszcze bardziej logo. Prosty design, mój ulubiony.

Jqmey:

Sprawdzanie statusu serwerów Minecraft

Sprawdzę tą opcję ;)

EDIT: Pierwsze wrażenia, super bot. Przewijanie stron pomocy bardzo dobrze przemyślane, wiadomości wyglądają estetycznie. Polecam.

MichQ
MichQ

Jak najbardziej fajny bocik pod discorda

idailygaming
idailygaming

Polecam bota, sprawdza się i zastępuje kilka mniejszych botów, widać, że wszystko przemyślane i ładnie wykonane. :)

happi
happi

Mam wrażenie, że w twoim poprzednim bocie były te same funkcje. Po co robić ich aż tyle? Nie możesz zająć się po prostu jednym projektem?

Jqmey
Jqmey

Enigma była bezpośrednią poprzedniczką tego bota i miała znacznie mniej funkcji.

Vylence
Vylence

polecam, z całą rodziną używamy :kappa:

kubus
kubus

Szczerze, przetestowałem u siebie i jest w miarę okej, tylko mi się zdaje, że ta funkcja związania z statusem serwera minecraft jest podobna do https://lvlup.rok.ovh/t/ewaldbot-bot-do-discorda/6352

Jqmey
Jqmey

Jest na odwrót.

happi
happi

Jqmey:

Enigma była bezpośrednią poprzedniczką tego bota i miała znacznie mniej funkcji.

Więc dlaczego nie dodałeś nowych funkcji do poprzedniego bota?

Jqmey
Jqmey

Zdecydowałem się na zmianę nazwy ze względu na to, że poprzednia nie była zbyt unikalna i mało zapadała w pamięć. Mimo tego i znacznych zmian w kodzie jest to, po części, nadal ten sam bot.

Lempik
Lempik

Jako mało zaawansowany użytkownik discorda ucieszyłbym się z prostej instrukcji instalacji i obsługi, żeby móc sprawdzić, czy mi się taki bot przyda. No i gdyby mi się nie spodobało, to też przydałaby się instrukcja odinstalacji. Ale na żadnym z powyższych odsyłaczy czegoś takiego nie widzę lub nie wiem, że to to.

Timo

Wystarczy zaprosić bota na serwer - gotowe!

Lempik
Lempik

Dzięki. A jak ewentualnie odinstalować?

Timo

Wystarczy że wyrzucisz bota z serwera ;)

Jqmey
Jqmey

Wersja v1.1.0 została wydana:

• Dodano system poziomów:
    • Za każdą wiadomość przyznawane jest od 1 do 10 punktów (zależnie od jej długości).
    • Z każdym poziomem próg punktów do następnego staje się większy.
    • Aby sprawdzić swój poziom i ilość punktów należy użyć komendy k!użytkownik.
    • Aby sprawdzić ranking użytkowników należy użyć komendy k!ranking.
    • Za pomocą komendy k!nowypoziom można ustawić od którego poziomu będą wyświetlały się powiadomienia o nowym poziomie, domyślnie od 1. poziomu.
NoobLenny
NoobLenny

Bot nie działa. bot|133x69