Nieznajomy11:
Zdecydowanie odradzałbym korzystanie z tego sposobu. Stwarza on niemałe zagrożenie, dodatkowo nie mamy gwarancji, że domena nie wygaśnie za rok i nie zniknie.
Witajcie, dzisiaj wam pokażę coś niemożliwego! Niczym to jest podpięcie domeny z filtrem CloudFlare do naszego pakietu WWW LVLUP.
Jest to dość prostę, i wymaga 2 etapów!
Etap 1 (Setup CloudFlare):
=> Zarejestruj się na CloudFlare, i dodaj domenę do swojego konta, CloudFlare automatycznie zeskanuję twoją domenę! => Po skanowaniu, CloudFlare pokaże wszystkie obecne rekordy tej domeny, usuń wszystkie, i dodaj rekord:
CNAME --> NAZWA-TWOJEJ-DOMENY --> www.udanonka.eu --> Zostaw pole na Auto
Pamiętaj aby chmurka była na pomarańczowo
Czym jest www.uDanonka.eu ? Jest to moja domena z gotowymi ustawieniami pod serwery NS LVLUP (w2) :)
=> Naciśnij dalej, CloudFlare pokaże ci co zedytować, zwykle to obejmuje usunięcie obecnych serwerów DNS/NS i ustawienia na ich. => Wejdź na panel administracyjny twojej domeny, i ustaw serwery DNS/NS na te co dano od CloudFlare! W przypadku panelu domeny od OVH, będzie to wyglądać tak:
Etap 2 (Setup DirectAdmin):
=> Zaloguj się na panel DirectAdmin, i wejdź w Konfiguracja Domen.
=> Naciśnij Dodaj następną domenę => W polu Domena wpisz nazwę swojej domeny, i naciśnij Utwórz => Naciśnij Home, i znów wejdź w Konfiguracja Domen. => Naciśnij Administracja Domenami => Zaznacz domenę na końcówką .hostmc.pl i naciśnij Usuń.
Twoja domena powinna wskazywać na twój serwer WWW w ciągu paru godzin, bądź cierpliwy
Mam nadzieję że pomogłem :) Jeżeli masz kwestie lub potrzebujesz pomoc, pisz na PW :)