Kvm Francja 8GB i AntyDDOS

Zombie
vps, kvm, zabezpieczenia
SeZeV
SeZeV

Witam, mam pytanie wie ktoś może czy jeżeli postawie serwer na Kvm z Francji 8gb to będzie on wytrzymały pod względem DDOSów? Chcę stworzyć serwer Hurtworld i nie wiem czy jakiś stresser za 5$ czy jakieś dziecko będzie mi wywalać serwer tak o. W czerwcu miałem Kvm+ i jak leciał DDOS nie dało się chodzić w grze... Zmieniło się coś?

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

SeZeV:

Hurtworld

Z tego co pamiętam, ta gra wykorzystuje UDP? :thinking:

SeZeV:

W czerwcu miałem Kvm+ i jak leciał DDOS nie dało się chodzić w grze…

Podejrzewam, że nie zrobiłeś filtrowania UDP, co oznacza brak ochrony GAME.

SeZeV
SeZeV

Tak było ustawione w czerwcu(Znalazłem gdzieś tego screena) nie wiem czy było dobrze, i czy coś się zmienilo bo w tym miesiącu mam zamiar zakupić kvm i chce wiedzieć 12871 - port serwera 12881 - do wyświetlania serwera na liście serwerów image|690x388

SeZeV
SeZeV

Wie ktoś może czy to co wyżej napisałem jest dobrze ustawione SS jest z czerwca...

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Z tego co widziałam w Google oba porty obsługują UDP, tak więc reguły whitelist powinny działać.

Oba porty są standardowymi portami dla serwera Hurtworld i to tu może leżeć problem. Teoretycznym rozwiązaniem jest przekierowanie portów na mniej standardowe, przy czym to już wymaga większego poziomu magii i czarodzicielstwa :thinking:

Na start można wyciąć ruch spoza Polski, ograniczy to liczbę szkodników. Ciekawe czy odetnie to też query Steama...

SeZeV
SeZeV

Aylin:

rozwiązaniem jest przekierowanie portów na mniej standardowe, przy czym

Porty na serwerze HurtWorld łatwo jest zmienić uznajmy że zmienie port 12871 na jakiś 12882 i jak wtedy z takim portem należy ustawić UDP tak samo? Czyli od 12882 do 12882? Queryport serwera hurtworld (default: 12881) też można zmienić. A zablokowanie ruchu spoza Polski nie ma trochę sensu ponieważ na serwerze nie będą chcieli grać sami Polacy

SeZeV
SeZeV

Jeżeli podstawowy port to 12871 a ja go zmieniłem na 22612 to mam odstawić: Protokół: Other Od: 22612 Do: 22612

Tak ma to być ustawione?? Czy jest jakiś inny może lepszy sposób?

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.