Leagueprofiles.lol - komentuj profile przywoływaczy i sprawdzaj ich statystyki

Projekty użytkowników
Nohet
Nohet

poro-removebg-preview|690x211

Leagueprofiles.lol to strona, na której użytkownicy mogą komentować profile przywoływaczy League of Legends i sprawdzać ich statystyki z ostatnich czterech meczy.

Screeny strony: obraz|690x343

obraz|690x343 obraz|690x343

Wszystkie sugestie dotycząe strony mile widziane 😄

Linki:

MinerPL
MinerPL

Aplikacja zwraca error 500 przy błędnym regionie. Może warto dodać komunikat, że nieodnaleziono konta czy coś w tym stylu.

Nohet
Nohet

Hej! Jako błędny region masz na myśli zmienienie regionu w linku na błędny?

MinerPL
MinerPL

Przypadkowo wybrałem zły region i aplikacja została w takim stanie. (Zamiast EUEN wybrałem EUW) msedge_VPKkhSbZ4L|690x240

Nohet
Nohet

Dzięki za zgłoszenie buga, w aktualizacji wleci fix.

HowWof
HowWof

Strona całkiem ciekawa i ładnie zrobiona niestety dla mnie ociężała i nie pokazuje wcale dużo statystyk max 5 gier poziom i majestria nie pozwala zobaczyć win rate builda ilości gier statystyk na temat linii itd. Napotkałem także na błąd w którym po wejściu na profil innego gracza ze swojego strona się nie załadowała było tak samo jak w przykładzie Minera nieskończe ładowanie

HowWof
HowWof

Strona także pozwala na rozpoczęcie wyszukiwania bez wybrania regionu co się kończy nieskończonym ładowaniem Dobrze by było by to serwer pytał API Lola oraz trzymał dane takie jak cache i odświeżał je co X minut do X razy a potem zapywał stan w jakieś bazie na pewno przyspieszyło by to stronę Takie rozwiązanie z API po stronie serwera po kontakcie z supportem i podaniem IP pomaga uniknąć rate limitu ze strony odwiedzającego

Nohet
Nohet

Cześć! Dzięki za opinie, strona pokazuje tak mało statystyk dlatego, że to nie jest główna funkcja tej strony, główną funkcją jest dodawanie komentarzy o przywoływaczach, żeby ktoś w przyszłości mógł zobaczyć opinie o nich. Strona trzyma dane w cache'u ale narazie tylko w disk cache, w następnej aktualizacji spróbuję zaimplementować redisa.

HowWof
HowWof

W skrócie ma być to ciekawa strona z komentarzami jednocześnie pomagającą omijać hate przez nie pokazywanie statystyk?

HowWof
HowWof

Da się usunąć opinie którą samemu się zrobiło?

Nohet
Nohet

Narazie nie da się usunąć opinii. W następnej aktualizacji postaram się dodać kilka dodatkowych statystyk.

Nohet
Nohet

📈 | Mała aktualizacja strony

• Strona od teraz cache'uje użytkowników za pomocą redis'a przez co powinna być szybsza.
  • Został naprawiony bug zgłoszony przez użytkownika @MinerPL
Nohet
Nohet

📈 | Aktualizacja strony

• Dodano nowe statystyki na stronie(rangi, winrate, runy, kda).
  • Od teraz na stronie pokazuje się siedem meczy zamiast czterech.
  • Naprawiono mniejszy błąd. obraz|690x342
Nohet
Nohet

📈 | Aktualizacja strony

• Od teraz aby dodać komentarz pod czyimś profilem trzeba "podpiąć" swoje konto League of Legends.
  • frontend -> vercel
Nohet
Nohet

Bump

Glupikocz
Glupikocz

Średnio coś działa. image|374x442

Nohet
Nohet

Pokazywanie ikony przywoływacza zostało naprawione. Wiem, że strona się trochę rozjeżdża na mniejszych ekranach.

Glupikocz
Glupikocz

Mam monitor 4k 2.5k i fullhd i jest to na każdym także nie wiem jak duży masz ten monitor :slight_smile: Oczywiście no offence, tylko tak daję radę aby poprawić.

Nohet
Nohet

Możesz podesłać screena jak strona wygląda u ciebie na full hd? U mnie strona wygląda normalnie na 1920x1080.

Glupikocz
Glupikocz

Już wiem czego to wina, paska z vivaldi z boku ekranu. image|690x359

Nohet
Nohet

Bump

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.