Lista-minecraft.pl - dedykowana lista serwerów Minecraft

Projekty użytkowników
minecraft, listaserwerów
dudekm
dudekm

Cześć. Część z Was kojarzy, że jestem właścicielem innej listy. W ostatnim czasie pracowałem nad dedykowaną listą serwerów minecraft https://lista-minecraft.pl

Możliwości?

• logowanie, rejestracja
  • weryfikacja serwera - jeśli serwer należy do Was, a został dodany przez innego użytkownika, możecie z łatwością przypisać go do swojego konta
  • głosowanie
  • zarządzanie informacjami o serwerze (obsługiwane wersje, typy, opis)
  • komentarze

Chcecie czegoś więcej? Śmiało piszcie, z chęcią dodam nowe ficzery. Mam nadzieję, że już niedługo będę miał większe zasięgi, a wy będziecie mieli okazję zyskać kolejnych graczy! :slight_smile:

Zapraszam https://lista-minecraft.pl

jbrudek
jbrudek

Nie jest źle, ale do innych list wiele jeszcze brakuje, jak chociażby dodania wsparcia dla kolorów na MOTD, lub usunięcie paragrafów, bo wygląda to obrzydliwie.

dudekm
dudekm

Dzięki, zapisane do zrobienia :)

artur9010
artur9010

Wygląda na to, że coś przeoczyłeś ;) wypadałoby to przemnożyć

image|690x188

dudekm
dudekm

Racja. Do poprawki.

dudekm
dudekm

@Thomas33 nadal masz z tym problem? Przetestowałem lokalnie i działa.

dudekm
dudekm

bump

jbrudek
jbrudek

wpadłem po prawie dwóch miesiącach i widzę że niestety nic się nie zmieniło, pomijając że nawet nie poprawiłeś paragrafów w motd. Myślę że w obecnym stanie ta lista napewno nie przyciąga uwagi.

anon31176317
anon31176317

Paragrafy paragrafami, ja nawet nie mogę swojego serwera dodać XD image|690x244

Podobno Offline, ciekawe że właśnie siedzę na odpalonej konsoli z serwerem i ktoś tam gra 😛

Najzabawniejsze, że to najnormalniejszy w świecie rekord typu "A" ustawiony poprawnie w CloudFlare.

O poprawnym ustawieniu świadczy to, że na każdej innej liście dodałem ten serwer bez problemu, tylko ta lista uznaje go za offline.

artur9010
artur9010

Zauważyłem ciekawą rzecz, wiele serwerów ma wpisany port 32767 🙂

dudekm
dudekm

@artur9010 o czym to świadczy?

artur9010
artur9010

O tym że masz najprawdopodobniej ustawiony zły typ dla wartości z portem w bazie (jakiegoś signed smallinta prawdopodobnie - https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/integer-types.html) i po prostu porty powyżej 32767 nie wchodzą

Ale sądząc po tym, że nie poprawiłeś niczego z wcześniej wymienionych spraw, podejrzewam że z tym także nic się nie stanie.

dudekm
dudekm

@artur9010 nie załapałem, że o to chodzi. Już odgryzłeś się arturku? No to fajnie. Mam nadzieję, że ulżyło :slight_smile:

artur9010
artur9010

Wypadałoby też określić jakiś zakres portów przy dodawaniu serwerów i nie rozwiązywać rekordów SRV przy niedomyślnym porcie bo umożliwia to dodanie nieskończonej liczby serwerów.

image|690x412

dudekm
dudekm

Napraiwone. Dzięki za wrócenie na to uwagi.

@artur9010 mógłbyś przestać spamować?

dudekm
dudekm

Pewnie kilka osób zauważyło, że strona była momentami niedostępna. Hosting prowadził jakieś działania i zajęło im to dłużej niż zwykle. Sorry za utrudnienia. Wszystko wróciło do normy. Można korzystać dalej :)

dudekm
dudekm

Krótka informacja: zmieniony został sposób liczenia głosów. Lista powinna wczytywać się szybciej.

dudekm
dudekm

Cześć! Od jakiegoś czasu istnieje mikroserwis, który "trzyma" statusy serwerów w jednym miejscu. Wczoraj został wdrożony kod, który szybciej aktualizuje statusy waszych serwerów. P.S. Może za jakiś czas udostępnię API do tego mikroserwisu. Będziecie mogli sami pobierac te dane :slight_smile:

krytyYT
krytyYT

Proponują dodanie wsparcia Votifiera :slight_smile:

dudekm
dudekm

OK, zerknę na to ;)

dudekm
dudekm

bump :slight_smile:

dudekm
dudekm

bump

dudekm
dudekm

Cześć. Został zaktualizowany framework do nowej wersji oraz URLe zostały zmienione na polskie.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.