Czy dałoby się przesyłać dotacje odrazu na LVLUP, bez pośrednictwa mojego konta?
Czy dałoby się przesyłać dotacje odrazu na LVLUP, bez pośrednictwa mojego konta?
Aktualnie z dotacjami nie ma takiej możliwości, ale ktoś może ci wpłacić bezpośrednio na konto lvlup.
https://lvlup.pro/wallet/1
1 jako ID użytkownika w API, zmień na swoje.
A szkoda 😦 Zawsze zostaje paypal :slight_smile:
Znaczy generalnie może by szło zrobić, ale dopiero w panelu v3 i za pośrednictwem nowego API. Fajnym rozwiązaniem byłyby webhooki, może warto to wziąć pod uwagę jako opcjonalny ficzer do API płatności @SystemZ? Ew. jakiś callback, który by przekierowywał na daną stronę po doładowaniu konta ;)
Nie wiem jak działa TipAndDonation. Możesz spróbować podać numer konta LVLUP (nie ma już tej formy w płatnościach, ale zadziała) i napisać ticket, że ten przelew jest od ciebie (raczej nie będzie się dało ustawić tam tytułu przelewu).
Wątpie czy przy takim ruchu i zwale obowiązków jaki ma @SystemZ, będzie chciał się jeszcze bawić w przekierowywanie dotacji ze streamów do portfeli klientów.
Od naszej strony będzie to zbyt skomplikowane jak na zaoszczędzenie klientowi tylko zwykłej szybkiej wpłaty np. przez Dotpay. Przy każdej kolejnej nałożonej na siebie warstwie płatności zwiększają się też wątpliwości prawne. Jeśli klient dokonuje do nas wpłaty przelewem, paypalem itp, wszystko jest jasne i przejrzyste.
Zamiast tego po prostu rozbudujemy możliwości naszego API do płatności i każdy zrealizuje wpłatę do portfela lvlup tak jak mu wygodnie. Temat API był już poruszany wielokrotnie przez naszych klientów w ticketach i na forum.