Lvlup vs Titanaxe

Pytania i problemy
XTurtleSupport
XTurtleSupport

Z ciekawości ostatnio sprawdziłem serwery vps na titanaxe zobaczyłem bze w pl za 21zl tygodniowo można dostać 8gb ramu i 8 rdzeni co w porównaniu do 8gb UpRyze 87zl miesięcznie z 2 wątkami wydaje się być niszcząca przewaga,

I chciałem się zapytać czy jest tu jakaś osoba z wykupionym takowym vps na titanaxe bo chciałbym się dowiedzieć jak taki vps działa pod serwer mc

Helios1993
Helios1993

Titanaxe jest scamem i wiadomo to od dawna. Piszą, że dla każdego serwera dają 8 rdzeni procesora, a te ich procesory nawet tylu nie mają. Po głębszym wczytaniu się w docsy można znaleźć informację, że mały procent jednego wątku jest przydzielany zależnie od zakupionego pakietu (w przypadku oferty mc, kupując pakiet 32gb ramu otrzymujesz 50%). Serwery za ponad 100zł/msc zaczynają lagować przy 30 graczach, a przy 40 nie da się już grać (dla porównania, pakiet PL 8gb od lvlupa trzymał bez spadków tps ponad 70 graczy (przed wywaleniem do kosza po jednym wątku)). Korzystałem z tego hostingu gdy lata temu robiłem mniejszy serwer, pakiet mc 4gb ciągle był wyłączany przez hosting, ponieważ "zużywał zbyt dużo ramu" (był to serwer dla kolegów z authme). W ofercie mc gwarantują ci tylko 256mb ramu, reszta to maksymalny, z którego korzystają inne serwery (i nawet to zużycie przez inne serwery pokazują w panelu).

W skrócie: odradzam korzystania z tego scamu.

Championes
Championes

Ten pakiet z titan przy 17 osobach było 16 tpsów, a na lvupie przy pakiecie upgryze 8gb ram pl przy 60 osobach zero lagów więc....

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.