Wpisałem ls -l /home i mi wyskoczylo takie cos przy tej komendzie 
Wpisałem ls -l /home i mi wyskoczylo takie cos przy tej komendzie 
No tak, a w czym problem?
W tym, że do konsoli nie umiem przejsc, ani serwera wlaczyc :c 
Wygląda na to, że screen do którego chcesz wejść nie istnieje.
Jaką komendą go zazwyczaj uruchamiałeś?
screen -S minecraft java -Xmx7168M -Xms7168M -jar mc.jar
Serwer masz w którym katalogu? W /serwer/ czy w /home/minecraft/?
Zanim uruchomię serwer wpisuje cd ~/serwer
Okej, to wpisz tą komendę, a następnie tamtą którą podałeś wcześniej.
Jak to zrobisz będziesz mógł podłączyć się do screena komendą screen -r minecraft.
Ok.
Dalej to samo :c 
Spróbuj wpisać po prostu screen, kliknąć dwa razy enter a potem odpalić serwer komendami:
cd ~/serwerjava -Xmx7168M -Xms7168M -jar mc.jarUruchamia się poprawnie?
Wyskakuje mi takie coś jak tak zrobiłem :c 
Dalej to samo jak znów wpisywałem :c
@Timo to może być związane z SWAPEM, bo instalowałem na VPSIE dziś i po tym były te problemy :frowning_face:
Faktycznie wygląda jakby nie było tyle pamięci dostępnej na serwerze.
Pokaż co ci powie komenda free -h.
Źle to wygląda :c, bo to nie możliwe, że mi pamięć się skończyła :frowning_face: 
Wygląda jakby ten serwer już gdzieś chodził, dlatego pamięć jest cała zajęta. Nie masz teraz przypadkiem dwóch screenów uruchomionych, lub na innym użytkowniku? W razie czego możesz z roota wpisać killall java.
A i swoją drogą, daj serwerowi Minecraft 6 GB pamięci RAM - trochę luzu musi zostać dla systemu + innych ewentualnych usług.
Dalej to samo @Timo :frowning_face:
Tyle pracy i teraz serwer się nie włącza ma startować w środę :frowning_face: , a ja wydawałem na reklamy serwera i tak dalej pełno hajsu :frowning_face: akurat mi się takie coś dzieje 😭. Próbowałem i dalej nie działa @Timo . Obliczając to razem wydałem na ten start serwera jakoś około 200zł.
Spróbuj zainstalować pterodaktyla, z pewnością ułatwi Ci instalację in zarządzanie serwerem MC https://lvlup.rok.ovh/t/instalacja-panelu-pterodactyl-v1-1-1-ssl/16842
mmm czyli, że pliki stracone?
Nie, możesz je spokojnie uploadować do panelu. Wystarczy spakować tarem katalog z plikami :)
Okey 😃
Pamiętaj, żeby przed instalacją zbackupować pliki MC
ok, a nie szło by serio to jakoś inaczej załatwić komendami?
Dałoby radę. Pytanie, czy już zacząłeś z pterodactylem, czy czekasz jeszcze na pomoc ze screenem?
Jeśli screen, to wyślij mi proszę co zwraca komenda screen -ls
Czekam na pomoc
Mespi:
Jeśli screen, to wyślij mi proszę co zwraca komenda
screen -ls
@Championes
To mi pokazuje 
Wpisz jeszcze raz free -h
Jeśli użycie ramu będzie pokazywało 7GB, wpisz komendę reboot, poczekaj chwilę (około 30 sekund) i ponownie zaloguj się na VPSa. Następnie wpisz free -h i wyślij zdjęcie
Takie coś wyskakuje jak zrobiłem to co pisałeś 
Mespi:
wpisz komendę
reboot, poczekaj chwilę (około 30 sekund) i ponownie zaloguj się na VPSa. Następnie wpiszfree -hi wyślij zdjęcie ^^^ Wykonaj to polecenie. Po prostu chcę się upewnić, czy jakiś proces nie uruchamia się z auto startem, przy okazji wyłączysz aktualnie chodzący proces
Zrobiłem tak przed chwilą, jeszcze raz zrobie czk
Mespi:
free -h Już zrobiłem ;D
Championes:
screen -S minecraft java -Xmx6000M -Xms6000M -jar mc.jar
Teraz wpisz tą komendę ^^^
Za każdym razem, jak chcesz wejść w screena wpisz screen -x minecraft
Kurcze, nie odpala serwer :c 
@SystemZ lub @Aylin pomożecie. Z góry bardzo dziękuję :slight_smile: (3
Siemanko, jeśli masz problemy ze screenem spróbuj może tmuxem? Po pierwsze zainstaluj go: "sudo apt install tmux". Uruchom serwer minecraft poleceniem tmux new -s mc minecraft java -Xmx6000M -Xms6000M -jar mc.jar. Konsolka serwera powinna od razu się uruchomić. Żeby potem do niej przejść, wpisz "tmux a -t mc" :slight_smile:
Próbowałeś odpalić serwer bez screena przypisując mniej ramu np. 4gb?
tak
CoronaCreeper:
tmux new -s mc minecraft java -Xmx6000M -Xms6000M -jar mc.jar
Kupilem 8gb ram jeszcze zainstalowalem SWAPA aby zwiekszyc je i sie zaczelo od tego SWAPA te problemy :c
Spróbuj odłączyć SWAP
sudo swapoff -a
czy masz zatwierdzoną eulę?
Serwer się uruchomił, tylko osoby wyżej źle Cie poinstruowały. Wpisz screen -r pojawi Ci się lista screnów. Będziesz miał tam np 21321.minecraft, więc wpisz screen -r numerki.minecraft, wtedy powinno zadziałać
Wpisalem screen -r i mi wyskoczylo to czyli serwer co wywalilo go 
Okej, podeślij mi plik latest.log z folderu logs w plikach serwera.
nie trzeba już, mi pomaga już jedna osoba

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.