Mam problem z zapytaniem sql

Pytania i problemy
BeGood
BeGood

Dzien dobry, mam problem z zapytaniem sql mianowicie, nie wyskakuje mi błąd że plik nie ma dostępu do bazy danych, ale kiedy używam obiektu. Przykładowy kod $resoulttranslate = resoult->num_rows; if ($resoulttranslate > 0) { $resoult->fetch_assoc(); }

to wyskakuje mi błąd: Trying to get property 'num_rows' of non-object in, i prosze mi nie mówić żeby ten obiekt wziął w "ifa" gdyż robię to na localhost i dostanę ten sam efekt co gdybym zrobił na serwerze zdalnym coś takiego if ($resoult->num_rows->connect_errno !=0 ) { echo 'blad obietku num_rows'.$resoult; }

tylko wskazać prawdziwą przczynę problem zapytanie którego używa do bazy do SELECT * FROM mojabaza ORDER BY id DESC DZIĘKUEJe

error
error

BeGood:

prosze mi nie mówić żeby ten obiekt wziął w “ifa”

Ok, nie bij.

BeGood:

tylko wskazać prawdziwą przczynę problem Dobrze panie kierowniku

BeGood:

$resoulttranslate = resoult->num_rows; Tutaj leży blad, próbujesz pobrać num_rows bez posiadania obiektu, prawdopodobnie brakuje Ci tutaj $.

BeGood
BeGood

tylko panie ten przykład pisałem na szybkości bo tem był znak $ przy zmiennej

error
error

Czyli chcesz żebyśmy rozwiązali problem konkretnego kodu na innym przykładzie pisanym z palca?

BeGood
BeGood

Gdzie w tym zapytani jest błąd jeśli jest SELECT * FROM mojabaza ORDER BY id DESC dziękuje bo ogólnie mam błąd prz używaniu funkcji $resoult->num_rows; no baza selected

error
error

Zadałeś już pytanie o ten kod. SQL wydaje się być dobry.

TheMultii
TheMultii

Jesteś przekonany, że ten sql uruchamia się choćby w phpmyadmin (na tym samym użytkowniku, na tej samej bazie)?

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.