Marzenia - Aimpanel v2

Aimpanel
Jakub
Jakub

Hej, Tutaj możecie się podzielić co chcielibyście w aimpanelu v2.

kotyk
kotyk Regularny

Planowanie (scheduler), np reboot serwera o godzinie 03:15 Możliwość wgrania licencji do TeamSpeaka (jeżeli się posiada) na panel czy cuś Obsługa serwera streamingowego

Jakub
Jakub

Moim marzeniem jest dodanie możliwości tworzenia użytkowników którzy mogą mieć dostęp tylko do danych serwerów.

aggankx
aggankx

Moje marzenia do obsługi minecrafta no to myślę subkonta dla administracji z konfigurowaniem uprawnień do nich + generowanie danych do (s)FTP dla nich, schedules (planowanie działań o określonych godzinach), wykresy zużycia (fajnie jakby jakaś historia była), no wiadomo konsola i ew. jakieś zarządzanie bazami danych

(no i jakiś styl taki żeby nie wyglądał biednie jak puffer)

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Instalacja ts3audiobot + ts3 z wykorzystaniem ts3server.ini

Lempik
Lempik

Swoje uwagi pisałem rok temu tu: https://lvlup.rok.ovh/t/pierwsze-kroki/4841/#3

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

aggankx:

subkonta dla administracji z konfigurowaniem uprawnień do nich

Daj znać jakie uprawnienia masz na myśli. Konkretna lista by mocno pomogła :slight_smile:

aggankx:

generowanie danych do (s)FTP dla nich

Masz świadomość że dostęp do plików serwera nadpisuje niektóre uprawnienia? Przykładowo możliwość formatu plików serwera z panelu nie jest wymagana jeśli ma się pełen dostęp do folderu z serwerem gry.

aggankx:

(no i jakiś styl taki żeby nie wyglądał biednie jak puffer)

Każda strona ma jakiś styl tak samo jak zawsze jest pogoda . Daj znać co masz na myśli przez dobry styl, tu będą pomocne przykłady innych aplikacji czy same zrzuty ekranu co lubisz a co nie.

error
error

SystemZ:

same zrzuty ekranu co lubisz a co nie.

Warto tutaj zauważyć, że to co jednemu będzie się podobało innemu może się nie podobać, więc wartoby zrobić kilka styli, które można wybierać bezpośrednio z panelu.

aggankx
aggankx

Mam świadomość że dostęp do s(FTP) nadpisuje pewne uprawnienia - ale możliwość zaznaczenia, kto mógłby mieć dostęp do s(FTP) a kto nie byłaby ciekawą opcją. Więc, przykładowe permisje: *włącz/wyłącz serwer *restart serwera *dostęp do konsoli *dostęp do s(FTP) *reinstalacja serwera *edycja zadań cyklicznych *zarządzanie bazami danych (jeżeli by była ich obsługa oczywiście) *opcja nadania wszystkich permisji

moim zdaniem wszystko byle nie biały kolor... zły przykład to pufferpanel, dobry przykład to pterodactyl

Lempik
Lempik

Prawda, biel pufferpanelu mi też trochę przeszkadza.

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Każdy rozsądny design nie używa całkowitej bieli i czerni do głównych elementów wyglądu, gdyż te kolory powodują "wypalanie oczu". Jako przykład dobrego wyglądu można podać Discord - twórcy używają ciemnych kolorów, prawie czarnych. Te prawie robi ogromną różnicę :>