Witam, mam pytanie jak podłączyć prawidłowo maxbans do banlisty żeby bany z maxbans trafiały do banlist ? mam już mysql podłączone
Witam, mam pytanie jak podłączyć prawidłowo maxbans do banlisty żeby bany z maxbans trafiały do banlist ? mam już mysql podłączone
Kaczuc:
maxbans do banlisty żeby bany z maxbans trafiały do banlist
Jeżeli chodzi Ci o to, żeby bany trafiały do banned-players.json
to musisz użyć /mbexport
.
Jeżeli nie o to chodzi, napisz dokładniej ;)
Exportowałem już tym sposobem lecz musze to za każdym razem robić ? jak zbanuje kogoś ?
A w druga strone bo mbimport vanilla nie odswieża banlisty
Tak - MaxBans przechowuje bany w swoich plikach, a ty musisz je "przekonwertować" i dodać do pliku banów poprzez komendę do exportu.
Co do importu - powinno działać. Jeżeli importujesz, zalecam restart pluginu/serwera, aby mógł wczytać bany od nowa.
A nie da rady tego zautomatyzować ? albo to połączyć z banlistą
Nie, raczej nie.
Odbiegając od tematu - po co ci jest potrzebne exportowanie banów do Vaniliowego systemu banów?
To się teraz zawiodłem tym pluginem zastanawiam się czemu nie ma własnej banlisty
Jak to nie ma własnej banlisty? XD Oczywiście że ma, wystarczy się z nim zapoznać = )
Mogę powiedzieć, że sam go używam i nie mam zastrzeżeń - wszystko znajduje się w bazie danych, która jest zintegrowana ze stroną WWW (lista banów).
Jakoś na stronie pluginu nie widziałem zmiany o banlist
Plugin ma własną listę banów - bez tego nie byłby pluginem na bany 😄
Plugin działa na zewnątrz, czyli nie podaje danych do Vaniliowego systemu banów jak Essentials, a przechowuje je w swoich plikach.
No to kolega mnie chyba nie zrozumiał bo mi chodziło o komende /banlist a nie o zapis w bazie danych
Z tego co widzę nie ma takiej komendy w spisie komend (może nie jest zaktualizowana).
Jest /checkban
itp.
Małe rozwizanie to jest ale wole mieć banliste