Maxbans

Zombie
problem
Kaczuc
Kaczuc

Witam, mam pytanie jak podłączyć prawidłowo maxbans do banlisty żeby bany z maxbans trafiały do banlist ? mam już mysql podłączone

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Kaczuc:

maxbans do banlisty żeby bany z maxbans trafiały do banlist

Jeżeli chodzi Ci o to, żeby bany trafiały do banned-players.json to musisz użyć /mbexport .

Jeżeli nie o to chodzi, napisz dokładniej ;)

Kaczuc
Kaczuc

Exportowałem już tym sposobem lecz musze to za każdym razem robić ? jak zbanuje kogoś ?

Kaczuc
Kaczuc

A w druga strone bo mbimport vanilla nie odswieża banlisty

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Tak - MaxBans przechowuje bany w swoich plikach, a ty musisz je "przekonwertować" i dodać do pliku banów poprzez komendę do exportu.

Co do importu - powinno działać. Jeżeli importujesz, zalecam restart pluginu/serwera, aby mógł wczytać bany od nowa.

Kaczuc
Kaczuc

A nie da rady tego zautomatyzować ? albo to połączyć z banlistą

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Nie, raczej nie.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Odbiegając od tematu - po co ci jest potrzebne exportowanie banów do Vaniliowego systemu banów?

Kaczuc
Kaczuc

To się teraz zawiodłem tym pluginem zastanawiam się czemu nie ma własnej banlisty

DoreK
DoreK α-tester v3

Jak to nie ma własnej banlisty? XD Oczywiście że ma, wystarczy się z nim zapoznać = )

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Mogę powiedzieć, że sam go używam i nie mam zastrzeżeń - wszystko znajduje się w bazie danych, która jest zintegrowana ze stroną WWW (lista banów).

Kaczuc
Kaczuc

Jakoś na stronie pluginu nie widziałem zmiany o banlist

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Plugin ma własną listę banów - bez tego nie byłby pluginem na bany 😄

Plugin działa na zewnątrz, czyli nie podaje danych do Vaniliowego systemu banów jak Essentials, a przechowuje je w swoich plikach.

Kaczuc
Kaczuc

No to kolega mnie chyba nie zrozumiał bo mi chodziło o komende /banlist a nie o zapis w bazie danych

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Z tego co widzę nie ma takiej komendy w spisie komend (może nie jest zaktualizowana).

Jest /checkban itp.

Kaczuc
Kaczuc

Małe rozwizanie to jest ale wole mieć banliste