MetinMC - Serwer Metin 2 w Minecraft!

Zombie
współpraca-odrzucone
JJ4KUB
JJ4KUB

Nazwa projektu: MetinMC

Cel: Stworzenie serwera Minecraft stylizowany grą "Metin 2".

Co udało nam się zrobić: Dopiero jesteśmy przy starcie tworzenia tego projektu. Przy naciśnięciu na gracza otwiera się menu w którym można gracza zaprosić między innymi do gildii, znajomych, pisaniu z gracza itp..

Plany: W planach mamy ukończenie serwera i huczne otwarcie przy którym będą rozdawane różne itemy, pieniądze. W planach także mamy wypromowanie serwera na wysoką skalę, jeżeli serwer będzie bardzo rozpoznawalny to spróbujemy nawet zabłysnąć na amerykańskiej scenie serwerów Minecraft.

Osoby/organizacje biorące udział (linki): ► Administracja serwera. ► Osoby znające się na metinie 2

Osoby/organizacje które może wezmą udział (linki): ► Milky (144 tyś. subskrypcji) https://www.youtube.com/channel/UCnKsP_nCjstVx4yqc41lbTw ► Crepsu.VE (750 subksrybcji) https://www.youtube.com/channel/UC3HnwrCJoCAQHbdpC8Oo7EQ

Usługi z lvlup.pro których potrzebuję aby zrealizować swój cel wraz z parametrami (GB RAM, sloty itp): ► VPS KVM Game Pro 10GB RAM - Potrzebujemy maszynę 10GB by wybudować całą mapę jak i również do testowania pluginów / skryptów oraz by utrzymać dużą ilość graczy.
► Hosting WWW by stworzyć itemshop w którym mogły by się znajdować różne urozmaicenia.

Co mogę zaoferować w zamian: ► Umieszczenie loga lvlup.pro na bannerze serwera na Facebooku oraz na stronie WWW. ► Automatyczna wiadomość na serwerze promująca serwis lvlup.pro co 20-30 minut. ► Umieszczenie linku do lvlup.pro w komentarzu pod każdym postem serwera na Facebooku. ► 25% Zysku z serwera.

Dlaczego ten projekt jest unikalny? Opisz: MetinMC jest to serwer dla osób który normalny Metin 2 się znudził. Przy nabijaniu levelu odblokowują się nowe bronie, uzbrojenia, zwierzęta, mapy, misje. W naszym projekcie będą takie szczegóły jak: ► Bronie typu: Miecze, łuki, wachlarze, dzwony. ► Różnorakie królestwa typu: Chunjo, Jinno, Shinsoo. ► Różne mapy do expienia typu: Dolina orków, Pustynia, świątynie pająków itp. ► Możliwość wzięcia ślubu. ► Handlarze: Broni, Uzbrojenia, Miksturek, i różnorakich rzeczy. ► Możliwość założenia gildii (bez cuboidów), wyzywanie różnych gild na bitwę . ► Serwerowy autorski texturepack. ► Questy i zdobywanie levelu przez expienie. ► Waluta serwerowa (Yang).

Untitleggggggd-1|690x388

happi
happi

JJ4KUB:

Dopiero jesteśmy przy starcie tworzenia tego projektu. Przy naciśnięciu na gracza otwiera się menu w którym można gracza zaprosić między innymi do gildii, znajomych, pisaniu z gracza itp… Czyli ów menu to tylko konstrukcja i nic nie działa, bo dopiero zaczynacie tworzyć projekt?

JJ4KUB:

Możliwość założenia gildii (bez cuboidów) Dlaczego? W Metinie można wykupić ziemie dla swojej gildii, a w niej są zazwyczaj NPC typu kowal etc.

JJ4KUB:

► Różnorakie królestwa typu: Chunjo, Jinno, Shinsoo. Więcej królestw nie ma, więc pisanie różnorakie nie ma najmniejszego sensu.

JJ4KUB:

► 25% Zysku z serwera. Jak macie zamiar to zrealizować?

JJ4KUB:

VPS KVM Game Pro 10GB RAM - Potrzebujemy maszynę 10GB by wybudować całą mapę jak i również do testowania pluginów / skryptów oraz by utrzymać dużą ilość graczy. 10GB? Nie przesadzacie troszkę? Na pewno nie będzie tyle graczy, żeby wykorzystać tyle ramu, dodatkowo, tworząc taki tryb trzeba myśleć o optymalizacji, więc jestem pewien, że można się zmieścić w 6, maksymalnie 8GB. A jak już to polecam ofertę KVM Pro+, więcej zasobów.

Wszystko brzmi bardzo ogólnikowo i wygląda jakby administracja miała styczność z Metinem na jakimś serwerze przez 20 minut i wypisała to, co widziała. Metin ma więcej systemów, które można przenieść do Minecrafta niż tylko te co zostały wypisane w prezentacji.

JJ4KUB
JJ4KUB

Tak jesteśmy przy starcie tworzenia i ledwo co jeszcze coś działa.

Nie wiem

Napisałem tak gdyby ktoś nie wiedział co to gra metin. :slight_smile:

25% Zysku mogło by być przelewane miesięcznie przez paypala lub inny środek płatności na konto bankowe lvlup.pro

10GB jest potrzebne gdyż jeszcze ma powstać lobby bo ogólne założenie tego serwera to jest zrobienie popularnych gier w minecrafcie ale także wystarczy i 8GB.

W Metina grałem ponad 4-5 lat :slight_smile: w tym na 7 różnych serwerach metin 2

happi
happi

JJ4KUB:

Nie wiem ja jak grałem to nigdy nie było ziem do wykupienia przez gildie.

JJ4KUB:

W Metina grałem ponad 4-5 lat :thinking:

JJ4KUB
JJ4KUB

😂 Grałem w metina 4-5 lat ale nie przypominam sobie żeby były ziemie do wykupienia przez gildie :rofl: Ale wezmę to pod uwagę :)

happi
happi

http://wiki.metin2.pl/index.php/Agent_Lądowy Funkcja Sprzedaje ziemię dla gildii. Cena ziemi zależy od rozmiaru.

JJ4KUB
JJ4KUB

wezmę to pod uwagę :slight_smile:

JJ4KUB
JJ4KUB

Rozpoczęliśmy tworzenie texturepacka pod serwer 👊 I oczywiście pisanie skryptów :slight_smile:

anon10657637
anon10657637

Gra w grze? Po co? Na nie.

JJ4KUB
JJ4KUB

Niektórzy wolą zagrać w grę w wersji minecraftowej :slight_smile:

Kaktus
Kaktus

Widziałem już 2 projekty Metina w Minecrafcie, wydaje mi się, że remake gry w grze nie ma większego sensu. 😕 Ale powodzenia życzę! 😃

JJ4KUB
JJ4KUB

Projekty które mogłeś widzieć były słabe A ten projekt jest robiony profesjonalnie będą wszystkie szczegóły z Metina tylko potrzebny nam VPS. Mi się wydaje że taki serwer ma sens ponieważ to jest coś nowego to nie jest podstawowy metin2 to jest wersja minecraftowa A w minecrafcie można wszystko. Dzięki! :slight_smile:

anon10657637
anon10657637

JJ4KUB:

Projekty które mogłeś widzieć były słabe

Fakt.

JJ4KUB:

ten projekt jest robiony profesjonalnie

JJ4KUB:

I oczywiście pisanie skryptów

JJ4KUB:

Grałem w metina 4-5 lat ale nie przypominam sobie żeby były ziemie do wykupienia przez gildie I jeszcze:

JJ4KUB:

Mi się wydaje że taki serwer ma sens ponieważ to jest coś nowego to nie jest podstawowy metin2 to jest wersja minecraftowa A w minecrafcie można wszystko.

Kaktus:

Widziałem już 2 projekty Metina w Minecrafcie, wydaje mi się, że remake gry w grze nie ma większego sensu.

Serio?

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Projekt odrzucony