Minecraft - Jaki tryb do minecrafta 2k18?

Pytania i problemy
MrKeriX
MrKeriX

Witam, mam pytanie do społeczności minecrafta (o ile jeszcze ona jest XD). Ponieważ chciałbym zrobić jakiś serwer do jakiejś gry, padło na mc ponieważ najwięcej kiedyś grałem w tą grę i wiem więcej niż np. metin2. Dlatego chciałbym się spytać czy jeszcze ktoś w to gra i jaki tryb zrobić. Mówię od razu że serwer chcę zrobić na poważnie, czyli swoje plugin, stronę www i wiele innych rzeczy wprowadzić w ten serwer (nowości!). Pozdrawaim i dzięki wszystkim za odpowiedzi :D

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Metin2.. hymm monetyzacja. Jeśli liczysz na zyski to pewnie ten ukochany megadrop lub easyhc, a jeśli mniej to cokolwiek innego.

happi
happi

Obecne community tej gry to w większości ludzie z gimnazjum/początków szkół średnich, którzy kłócą się o to, kto szybciej klika w myszkę, więc jeśli chcesz mieć serwer i graczy to zrób hardcore, a przynajmniej to coś co oni tak nazywają. Natomiast jeśli chcesz normalny serwer, z nieco mniejszą ilością graczy to możesz zrobić chociażby skyblock, na którym też gra dosyć duża część.

MrKeriX
MrKeriX

No właśnie mam zamiar stworzyć coś większego. Chciałbym ogarnąć serwer tak chociaż żeby grało min 100 - 300 osób. Ale jeszcze się zastanowię, ponieważ włożyć w coś dużo pracy a nie mieć z tego nic to też takie no, bezsensowne XD

MrKeriX
MrKeriX

Jeśli chodzi o megadropy lub jakieś easyhc, moim zdaniem to nie ma już sensu, ponieważ jest tego tyle że można się tym już przejeść. Chciałem zrobić coś wyjątkowego wprowadzić mój własny laucher, nowe tekstury, dodatki, pluginy. Myślałem też nad serwerem na modach, typu np. jak pixelmon ale nwm czy to wypali.

MrKeriX
MrKeriX

Najlepiej chyba będzie zostać przy pisaniu stron lub głębszej nauki Javy. Może też bym założył własne forum,bloga lub inne rzeczy. Może za kilka lat wyjdzie coś fajnego pod co można by zrobić fajny serwer, gdzie ludzie nie będą patrzeć tylko na statystyki tylko na dobrą zabawę i wgl.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.