Minecraft, zbugowane tekstury

Zombie
minecraft
Szymoon202
Szymoon202

Piszę tutaj, gdyż ani zagraniczne, ani moje próby naprawienia tego błędu nie dały efektu. Mianowicie, gdy zmieniłem mój komputer już nie grałem w minecraft. Ostatnio na serwerze ktoś chciał zrobić jakiś turniej budowania, więc musiałem zrobić serwer na 1.12.2 i zobaczyłem, że mam zbugowane tekstury. Za pierwszym razem jak wchodzę na serwer, to nie widzę swojej prawej ręki a jak wyjdę i wejdę ponownie, to nie dość, że nie widzę swojego skina, to nie widzę innych skinów, tabliczek i innych bloków. Do tego, na wersjach 1.7 - 1.8 wszystko działa poprawnie z teksturami. Moja karta graficzna to GTX 1080 Gaming X jakby to było potrzebne. Ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

Patbox
Patbox

Wyślij może jakieś logi. Na singlu masz to samo? Czy sprawdzałeś na innych serwerach?

Szymoon202
Szymoon202

Zauważyłem, że na serwerach gdzie jest SkinsRestorer, za pierwszym razem działa, ale jak relogne to robi się to samo co opisałem wyżej. Na singlu mam to samo. https://scr.hu/OJXJ9aJ

Jedyne błędy, które się pokazują w logach to te:

[13:49:56] [Client thread/FATAL]: Error executing task

java.util.concurrent.ExecutionException: java.lang.NullPointerException at java.util.concurrent.FutureTask.report(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181] at java.util.concurrent.FutureTask.get(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181] at h.a(SourceFile:47) [1.12.2.jar:?] at bib.az(SourceFile:991) [1.12.2.jar:?] at bib.a(SourceFile:419) [1.12.2.jar:?] at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123) [1.12.2.jar:?] Caused by: java.lang.NullPointerException at brz.a(SourceFile:482) ~[1.12.2.jar:?] at ic.a(SourceFile:67) ~[1.12.2.jar:?] at ic.a(SourceFile:14) ~[1.12.2.jar:?] at hv$1.run(SourceFile:13) ~[1.12.2.jar:?] at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181] at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181] at h.a(SourceFile:46) ~[1.12.2.jar:?] ... 3 more [13:49:57] [Client thread/FATAL]: Error executing task java.util.concurrent.ExecutionException: java.lang.NullPointerException at java.util.concurrent.FutureTask.report(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181] at java.util.concurrent.FutureTask.get(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181] at h.a(SourceFile:47) [1.12.2.jar:?] at bib.az(SourceFile:991) [1.12.2.jar:?] at bib.a(SourceFile:419) [1.12.2.jar:?] at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123) [1.12.2.jar:?] Caused by: java.lang.NullPointerException at brz.a(SourceFile:482) ~[1.12.2.jar:?] at ic.a(SourceFile:67) ~[1.12.2.jar:?] at ic.a(SourceFile:14) ~[1.12.2.jar:?] at hv$1.run(SourceFile:13) ~[1.12.2.jar:?] at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181] at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181] at h.a(SourceFile:46) ~[1.12.2.jar:?] ... 3 more

Patbox
Patbox

Masz może jakieś mody? Używasz jakiegoś nieoficjalnego launchera z skinami?

Szymoon202
Szymoon202

Żadnych modów. Oficjalny launcher minecraft premium.

Patbox
Patbox

Dziwne :/ Spróbuj może usunąć 1.12.2 i pobrać ją ponownie.

Szymoon202
Szymoon202

Usuwałem całego minecrafta 3 razy, z czego folder z appdata również. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić.

Patbox
Patbox

Kompletnie nic mi nie przychodzi już do głowy :/ Czy mógłbyś wysłać całego loga?

Szymoon202
Szymoon202
Nikox
Nikox

Może głupie, ale gdy pojawi się ten błąd spróbuj użyć F3 +A. Czasami mam podobny błąd przy zmianie skina, przeładowanie chunków zazwyczaj pomaga. Jeśli nie pomoże, spróbuj jeszcze F3 + T aby przeładować tekstury.

xSeKaBo
xSeKaBo

Używasz OptiFine?

Szymoon202
Szymoon202

Też o tym pomyślałem, więc wgralem optifine lecz nic nie dało.

kubus
kubus

Spróbu włączyć VBOS w ustawieniach minecrafta, i wtedy zresetuj mc i zobacz.

Szymoon202
Szymoon202

Dobra. Nie wiem jak to się stało, ale nie miałem zainstalowanego OpenGL od NVIDI chociaż pamiętam, że go instalowałem. Przeinstalowałem sterowniki do karty graficznej i wszystko śmiga. EDIT: jednak nie działa. Za pierwszym razem owszem, zadziałało, ale już po relogu znowu to samo.

Szymoon202
Szymoon202

Niestety, nie działają te skróty.

DoreK
DoreK α-tester v3

w przypadku laptopów może być konieczne użycie fn przed skrótem czyli fn+f3+a

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Zależy, czy ma włączoną odpowiednią opcję w BIOSie. Jeżeli tak (domyślnie), to musi użyć jeszcze FN przed ALT+F3, jeżeli nie to nie :man_shrugging:

Szymoon202
Szymoon202

Nie działają w sensie że nie pomagają. Same w sobie robią co mają robić, lecz nic nie dają na ten problem.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Generalnie wygląda mi to trochę jakby steve dostał skin alex. Przejrzyj swoją konfiguracje skina w launcherze - którego modelu używasz.

Próbowałeś całkowicie przenieść gdzieś .minecraft i pobrać od nowa? Może jakieś pliki tekstur wbudowane w minecrafta są uszkodzone i to jest twoim problemem.

Możesz też sprawdzić czy problem występuje po zastosowaniu jakiejś paczki zasobów.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.